Toon alles (1)

Pifworld: 'verbeter de wereld' begint...online

8 februari 2016, 09:41
Pifworld: 'verbeter de wereld'  begint...online
Pifworld: 'verbeter de wereld' begint...online
PIF staat voor Pay It Forward. In deze speelfilm ontdekt een schooljongen een systeem om Goed Doen te verspreiden over de wereld. Je verricht drie goede daden voor drie verschillende ontvangers. Die drie ontvangers verrichten ieder op hun beurt weer drie goede daden voor drie anderen, enz. Een simpele manier om goede daden te vermenigvuldigen en met iedere goede daad wordt de wereld een beetje beter.
 
Dit is de gedachte achter PIF World: een online systeem om mensen met elkaar te verbinden en iedereen de mogelijkheid te geven iets bij te dragen aan een betere wereld.
PIF World is opgericht in 2008. Het platform is gestart in 2009. Tot op heden zijn er op PIF World al bijna 1 miljoen Euro aan fondsen geworven voor meerdere goede doelen.

De PIF World visie

Mensen, organisaties en bedrijven kunnen via een wereldwijd online netwerk met elkaar in contact komen, elkaar inspireren, samenwerken om goede doelen te ondersteunen en een positieve verandering teweeg brengen voor mens, dier en planeet.

Hoe werkt het?

Op het online platform PIF World komen personen, non-profits en bedrijven samen. Je kunt direct online doneren, zelf actief fondsen gaan werven voor een project of non-profit organisatie en je kunt eenvoudig contacten onderhouden via mail, chat of sociale media kanalen.
Informatie over de projecten wordt makkelijk online gezet en resultaten en updates worden gedeeld via foto’s, video’s, verhalen en blogs. Doordat sociale media kanalen vanaf het platform worden benaderd kan iedere update snel worden gedeeld met de achterban en de supporters en kun je snel een community van aanhangers bouwen.
De projecten en non-profits op PIF World zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: Kunst & Cultuur, Educatie, Noodhulp, Ondernemerschap, Gezondheid, HIV/AIDA, Mensenrechten, Media, Natuur, Sport, Water en Wildlife.

Het PIF World team

PIF World is een sociale onderneming met een kantoor in Amsterdam, Nederland. Het team bestaat uit vaste medewerkers en vrijwilligers. Alle PIF World teamleden zijn pragmatische doeners. Mensen die graag inspireren en anderen willen helpen.
 

►Meer informatie kun je vinden onder Contact.
 
Wat Pifworld.com voor een betere wereld zou doen als founder Harmen van Doorn de young entrepreneur award zou winnen... Van Doorn won 'm. Dat was 2011. In 2016 bedient Pifworld bijna 2.000 organisaties...
 

 
gerelateerde items