Toon alles (2)
Edwin Venema

Geld voor sportief jongerenproject Pieter Christiaan van Oranje

3 juni 2017, 07:00
Tijdens een feestelijk charity diner in het Louwman Museum in Den Haag is 176.850 euro opgehaald voor ‘Alleen Jij Bepaalt’. Dit programma van het Ministerie van Veiligheid en Justitie wordt uitgevoerd door Laureus Nederland, waarvan Pieter Christiaan van Oranje voorzitter is. Stichting Laureus Nederland wil de kracht van sport aanwenden om maatschappelijke problemen aan te pakken en ondersteunt projecten waarbij sport wordt ingezet als instrument om maatschappelijke veranderingen teweeg te brengen. 

Schoolgaande jongeren

Het project ‘Alleen jij bepaalt wie je bent’ is gericht op schoolgaande jongeren van 12 t/m 18 jaar en moet bijdragen aan een positieve gedragsverandering. Het biedt de jongeren een gestructureerde vrijetijdsbesteding in de vorm van deelname aan een teamsport op een lokale sportvereniging in de buurt van hun school. Daar worden zij begeleid door specifiek daarop toegeruste trainers, om zo uiteindelijk overlastgevend en/of delinquent gedrag te voorkomen.

Effectieve gedragsinterventie

De afgelopen jaren hebben in 11 gemeenten en bij 31 sportverenigingen al 1500 jongeren aan het programma deelgenomen. Ook topclubs als ADO Den Haag, Neptunes en de Pirates zetten zich in om de jongeren te helpen. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) heeft het programma erkend als effectieve gedragsinterventie.

Dochterstichting

Laureus Nederland is opgericht in 2009 als onderdeel van de internationale Laureus Sport for Good Foundation en is als Nederlandse stichting een van de acht nationaal opererende dochterstichtingen. Het bestuur bestaat uit Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven (voorzitter), John Fontaine (Penningmeester) en Lars Boellaard, Huub Dubbelman, Edwin de Vries en Clarence Seedorf (leden). Laureus heeft de anbi-status.

Nette kleding met sneakers

Pieter Christiaan van Oranje en BN’ers Inge de Bruijn, Jan Lammers en Daphne Deckers zagen vrijdagavond, samen met tientallen andere genodigden hoe geboden werd op bijzondere veiligstukken. Een opvallend element van de avond was dat alle aanwezigen nette kleding met sneakers droegen. Een verwijzing naar de missie van de internationale Laureus Sport for Good Foundation.
 
►Meer informatie over Stichting Laureus Nederland: klik hier
gerelateerde items