Piet Hein Donner bestuursvoorzitter Carnegie Stichting Vredespaleis

11 maart 2019, 13:58
Piet Hein Donner bestuursvoorzitter Carnegie Stichting Vredespaleis
Piet Hein Donner bestuursvoorzitter Carnegie Stichting Vredespaleis
Mr. J.P.H. Donner is door het bestuur van de Carnegie Stichting Vredespaleis en de Minister van Buitenlandse Zaken voorgedragen als bestuursvoorzitter van de Carnegie Stichting Vredespaleis. Zijne Majesteit de Koning heeft deze voordracht aanvaard.

De heer Donner wordt ook bestuursvoorzitter van de Haagse Academie voor internationaal recht, die gevestigd is in het Vredespaleis. Hij volgt hiermee Dr. Bernard Bot op, wiens bestuurstermijn afloopt op 1 maart 2019 en die beide functies de afgelopen 12 jaar bekleedde.

Het bestuur van de Carnegie Stichting is zeer verheugd met het aantreden van de heer Donner, die op basis van zijn ruime ervaring en verdiensten, alle relaties zoals die met de internationale instellingen in het Vredespaleis, evenals met de Staat der Nederlanden en de Verenigde Naties als belangrijkste financiers van de stichting, uitstekend zal kunnen beheren.

De heer Donner is Minister van Staat en was tot november 2018 Vice-President van de Raad van State. Daarvoor was de heer Donner onder andere Minister van Justitie, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Bron: Carnegie Stichting Vredespaleis
 
gerelateerde items