Toon alles (2)

Philips Foundation verbindt zich aan UNICEF Global Innovation Center

8 juni 2015, 04:00
Philips Foundation verbindt zich aan UNICEF Global Innovation Center
Philips Foundation verbindt zich aan UNICEF Global Innovation Center
Philips Foundation en UNICEF gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen voor kinderen. De Philips Foundation heeft zich verbonden aan het UNICEF Global Innovation Center. Dat als doel heeft baanbrekende innovaties te ontwikkelen die bijdragen aan een betere wereld voor kinderen.

De Philips Foundation, een van de vijf oprichtende partners en lid van de stuurgroep, gaat onder meer het UNICEF innovatieteam adviseren en toegang bieden tot innovatieve processen en oplossingen van Philips. Ook staat het Philips-netwerk van onderzoekers en designers klaar om ondersteuning te bieden.

Nieuwe manier van samenwerken met bedrijven
‘Met het Global Innovation Center creëert UNICEF een nieuw soort samenwerking tussen bedrijven en ontwikkelingsorganisaties, die middelen en kennis willen inzetten ten behoeve van kinderen en hun problemen’, zegt dr. Sharad Sapra (foto), directeur van een UNICEF Global Innovation Center. ‘UNICEF is bijzonder blij met de waardevolle bijdrage van de oprichters van het Global Innovation Center en het Innovation Fund. We waarderen hun bereidheid om op een nieuwe manier te willen samenwerken aan een betere wereld voor kinderen.’

Innovatie
Ronald de Jong, Directielid Koninklijke Philips en Voorzitter van de Philips Foundation: ‘Ondersteuning bieden aan het UNICEF Global Innovation Center is niet meer dan een logische volgende stap in onze samenwerking met UNICEF. Het stelt ons in staat de Philips-technologie, onze innovatieve kennis én onze medewerkers op een manier in te zetten die er echt toe doet. Met innovatie de levens van kinderen verbeteren is een belangrijke missie van Philips en we zijn daarom in toenemende mate op zoek naar samenwerkingsverbanden met krachtige partners zoals UNICEF.’

Tweede project
Dit is, na het Maker Movement-project, het tweede project dat de Philips Foundation in het kader van het partnership met UNICEF realiseert. De focus van het eerste project ligt op het ontwikkelen van sociaal ondernemerschap, bedoeld om betaalbare medische zorg en medische apparatuur te ontwikkelen voor moeders en pasgeboren baby's in Nairobi, Kenia. Daarnaast optimaliseert het de lokale expertise van de medewerkers in Nairobi bij de Philips Africa Innovation Hub, wat ze in staat stelt sociale ondernemers te begeleiden en infrastructurele ondersteuning te bieden.
gerelateerde items