Philips Foundation partner van Rode Kruis en Unicef: ‘Samenwerking buiten de eigen sector belangrijk’

11 februari 2015, 04:00
Philips Foundation partner van Rode Kruis en Unicef: ‘Samenwerking buiten de eigen sector belangrijk’
Philips Foundation partner van Rode Kruis en Unicef: ‘Samenwerking buiten de eigen sector belangrijk’
Philips Foundation is een partnership aangegaan met het Nederlandse en Internationale Rode Kruis en Unicef. Doel van de samenwerking met het Rode Kruis is innovatie op het gebied van (nood-)hulpverlening. In de samenwerking met Unicef staan de eerste 1.000 dagen van een kinderleven centraal: van de bevruchting tot en met het tweede levensjaar.

Philips Foundation en het Rode Kruis gaan samen naar nieuwe oplossingen zoeken voor de humanitaire (nood-)hulp aan mensen in conflict- of rampgebieden. Oplossingen voor de gezondheidszorg zullen aandacht krijgen, maar bijvoorbeeld ook de veiligheid van gemeenschappen met behulp van verlichting op zonne-energie. Verder zullen beide partners gaan bekijken in hoeverre bestaande technologie en duurzame ideeën toepasbaar zijn in de noodhulpverlening.

Getroffen door conflicten en rampen
‘In een wereld met zoveel crises, dreigen de behoeften van slachtoffers en de hulp die we kunnen bieden steeds verder uiteen te lopen’, zegt Yves Daccord (foto), directeur-generaal van het Internationale Rode Kruis (ICRC). ‘We hebben slimme oplossingen nodig om de miljoenen slachtoffers van rampen en conflicten sneller en beter te kunnen helpen. Samen met Philips Foundation zullen we een stap voorwaarts kunnen zetten binnen de humanitaire hulpverlening.’

Partnership Unicef
Ook Unicef is een partnership aangegaan met Philips Foundation. In deze samenwerking staan de eerste 1.000 dagen van een kinderleven centraal: van de bevruchting tot en met het tweede levensjaar. De Philips Foundation zal de innovatie bij Unicef ondersteunen en een belangrijke rol gaan spelen in een project in Nairobi dat zich richt op de zorg voor kansarme moeders en hun kinderen.
‘Anno 2015 is samenwerking buiten de eigen sector belangrijk als we de grote uitdagingen in deze wereld willen overwinnen’, legt Ronald de Jong, voorzitter van de Philips Foundation uit. ‘Dit partnership is een spannende stap in onze wens om de levens van drie miljard mensen te verbeteren in 2025.’
gerelateerde items