Peter Noordanus nieuw bestuurslid Fonds 1818

16 december 2009
Nieuws | | Personalia

Peter Noordanus wordt per 1 januari 2010 lid van het bestuur van Fonds 1818. Dit is een vermogensfonds dat donaties, garanties en leningen verstrekt ten behoeve van maatschappelijke projecten van stichtingen en verenigingen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten.


Bij Fonds 1818 zal Noordanus zich onder meer bezig gaan houden met het beleggingsbeleid van het fonds, door zitting te nemen in de Adviescommissie beleggingen. Als voormalig wethouder Bouwen en Wonen (1989 tot en met 2001) in Den Haag is hij goed bekend met de regio en heeft een grondige kennis van de bestuurlijke en vastgoedwereld. Daarna maakte hij de overstap naar de vastgoedsector. Tot 1 januari 2010 is hij voorzitter van de hoofddirectie van het vastgoedontwikkelingsbedrijf AM en voorzitter van de NEPROM (Vereniging van Nederlandse Projectontwikkelingsmaatschappijen).


Maximale zittingstijd

Noordanus volgt Anke van Kampen op, die het bestuur verlaat na de maximale zittingstijd van negen jaar. De vacature die door het vertrek van Anke van Kampen in het bestuur van Het Nutshuis ontstaat, wordt ingevuld door Radj Bhondoe. Het Nutshuis is eigendom van Fonds 1818.  Beide organisaties hebben hun oorsprong in de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen. Lees hier meer daarover.