Peter Helmer directeur IF-Academy

15 juni 2011
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (16 juni) - De IF-Academy is door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) erkend als officieel opleidingsinstituut. Op 6 juni werd Peter Helmer er benoemd tot directeur.

De erkenning van het CRKBO heeft tot gevolg dat opleidingen zonder btw gefactureerd kunnen worden. Dit heeft vooral voor de vele charitatieve instellingen, stichtingen en verenigingen het voordeel dat ze op deze opleidingen 19% btw besparen. Peter Helmer gaat het instituut leiden. Hij was tot 1 januari 2011 voorzitter van belangenorganisatie van fondsenwervende instellingen ISF/Instituut Fondsenwerving. Tot 1 maart 2011 maakte hij deel uit van het (overgangs)bestuur van het IF.


Officieel erkend pakket

"Wij bieden als enige in Nederland de Basisopleiding Fondsenwerving A en de Beroepsopleiding Fondsenwerving B aan, conform de door de fondsenwervingsbranche erkende Beroepsprofielen", vertelt Helmer. "Ik heb de ambitie onze opleidingen op basis van de Beroepsprofielen A, B en op termijn ook C, uit laten groeien tot de standaard voor de kwaliteiten en vaardigheden voor de bij de goede doelen en andere non-profitorganisaties werkende fondsenwervers. Maar ook voor diegenen die een dergelijke functie ambiëren. We komen hiermee ook tegemoet aan de tendens dat werkgevers in onze sector het steeds belangrijker vinden dat hun fondsenwervers beschikken over een officieel erkend pakket aan vaardigheden en kwaliteiten."