Persvoorlichter/communicatieadviseur bij Levenseindekliniek

3 augustus 2018, 05:55
Persvoorlichter/communicatieadviseur bij Levenseindekliniek
Persvoorlichter/communicatieadviseur bij Levenseindekliniek
Functie: Persvoorlichter, woordvoerder, communicatieadviseur
Organisatie: Stichting Levenseindekliniek
Aantal uren: 24-32 uur
Locatie: Den Haag 
Vervaldatum: 22 augustus
 
De Levenseindekliniek verleent zorg aan mensen met een euthanasieverzoek dat door een arts van de Levenseindekliniek binnen de wettelijke kaders kan worden uitgevoerd en dat door de eigen behandelaar niet wordt ingewilligd. Iedereen die ondraaglijk en uitzichtloos lijdt, moet euthanasie kunnen krijgen binnen de kaders van de wet, dat is onze mening. Als landelijk Expertisecentrum Euthanasie biedt de Levenseindekliniek scholing en ondersteuning aan professionals en is het een vraagbaak voor de beroepsgroep. 

De Levenseindekliniek werkt vanuit het kantoor in Den Haag. Onze 65 ambulante teams, bestaande uit een arts en een verpleegkundige, zijn in heel Nederland actief. In onze groeiende organisatie is begin dit jaar de nieuwe afdeling Communicatie & Relatiebeheer van start gegaan. De rolverdeling binnen deze nieuwe afdeling is inmiddels uitgekristalliseerd. Nu hier meer duidelijkheid over is, zijn wij op zoek naar een
Persvoorlichter, woordvoerder en communicatieadviseur m/v
(24 - 32 uur)

Als persvoorlichter, woordvoerder en communicatieadviseur val je onder de manager Communicatie & Relatiebeheer. In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt en een stevige gesprekspartner voor journalisten, bestuur en experts uit de medische wereld. Je denkt na over mogelijkheden en acties om de Levenseindekliniek positief te positioneren bij stakeholders, de media en het publiek.  Indien nodig realiseer je proactief media-aandacht. Je hebt een goed en breed (media)netwerk en ook online weet je goed de weg te vinden. Intern zet je je in om alle medewerkers zo goed mogelijk te informeren over en te betrekken bij de activiteiten van de Levenseindekliniek.  
Wij zoeken een stressbestendige en flexibele collega die loyaal is aan de doelstelling van de Levenseindekliniek. Indien nodig ben je (incidenteel) buiten kantooruren ook beschikbaar. Je hebt kennis van en ervaring in het medialandschap enerzijds en het maatschappelijke krachtenveld anderzijds. Je schrijft vlot, foutloos en creatief. Je bent betrokken, legt gemakkelijk contacten, bent coöperatief, resultaat- en kwaliteitsgericht en je hebt het vermogen om tijdens een crisis de kalmte te bewaren.
Zowel het externe als het interne communicatiebeleid behoort tot je verantwoordelijkheden. 

Wat ga je doen?
• Zelfstandig uitvoeren van mediastrategieën en het geven van strategisch communicatieadvies aan Raad van Bestuur;
• Het signaleren en managen van media-aandacht die van invloed zou kunnen zijn op de reputatie van de Levenseindekliniek;
• Persvoorlichting en woordvoering waaronder het opstellen van persberichten en nieuwsberichten;
• Het onderhouden van een netwerk van relevante pers- en mediacontacten;
• Adviseren over en uitvoeren van het interne- en externe communicatiebeleid;
• Teksten schrijven voor (pers)berichten, sociale media, nieuwsbrieven, brochures en overige publicaties.

Wat vragen wij van jou?
• Loyaliteit aan de doelstelling van de Levenseindekliniek;
• Opleiding op HBO-niveau op het gebied van communicatie;
• Kennis (nemen) van de relevante wet- en regelgeving;
• Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur en persvoorlichter;
• Uitstekende sociale vaardigheden;
• Vlotte schrijfstijl en uiteraard een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
• Stressbestendigheid, flexibiliteit en betrokkenheid;
• Zelfstandigheid en proactiviteit.

Wat kunnen wij jou bieden?
Je komt te werken in een professionele organisatie met een prettige sfeer. Het werk is afwisselend strategisch en uitvoerend. Het salaris is afhankelijk van de werkervaring van de kandidaat maar zal liggen tussen de € 2.939,- en € 4.334,- op basis van 36 uur. Daarnaast hebben wij nog een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. 
We bieden in eerste instantie een contract aan voor 6 maanden. Bij wederzijdse tevredenheid volgt een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Wil je meer weten over de Levenseindekliniek, raadpleeg dan onze website: www.levenseindekliniek.nl

Standplaats
Kantoor Stichting Levenseindekliniek, Den Haag. 

Interesse?
Heb je interesse in deze functie, dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief vóór 22 augustus 2018. Je kunt deze per e-mail sturen naar werken@levenseindekliniek.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de heer Ronald Stapel (manager Communicatie & Relatiebeheer): r.stapel@levenseindekliniek.nl.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items