Persvoorlichter bij Lezen & Schrijven

2 mei 2018, 05:00
Persvoorlichter bij Lezen & Schrijven
Persvoorlichter bij Lezen & Schrijven
Functie: Persvoorlichter/ senior medewerker communicatie
Organisatie: Stichting Lezen & Schrijven
Aantal uren: 32 uur         
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 7 mei
 
Ben jij een actieve, zelfstandige en klantgerichte medewerker die graag zijn/haar communicatie expertise inzet om laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen via landelijke, regionale en lokale media en campagnes? Schrijf je graag inhoudelijke reacties en opinies over actualiteiten? En heb je ruime ervaring met media en persvoorlichting? Lees dan snel verder! 
 
Jouw bijdrage 
Als senior medewerker communicatie / persvoorlichter ben je verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van onze landelijke en lokale mediastrategie met als doel laaggeletterdheid op de agenda te zetten bij publiek en politiek. Je vertaalt ontwikkelingen in onze programma’s en projecten naar mediakansen. Je volgt onderzoek, actualiteiten en ontwikkelingen op het gebied van laaggeletterdheid en speelt daarop in. Je ondersteunt en adviseert gevraagd en ongevraagd je collega’s in de regio op het gebied van (social) media en woordvoering. Als persvoorlichter maak je persplannen, schrijf je persberichten, benader je media, beantwoord je mediaverzoeken, plan je interviews, zorg je voor een goede voorbereiding en begeleiding van woordvoerders en monitor je de resultaten. Jouw voorbereiding bepaalt grotendeels ons succes. Je weet hierbij de juiste snaar te raken en aan te sluiten bij je omgeving.
 
Je stelt onder andere de media-aanpak op voor onze campagne rondom de Week van de Alfabetisering, maakt het ambassadeursplan en verzorgt de inzet van en het relatiebeheer met onze ambassadeurs. Je weet hoe je in een dynamische organisatie projecten verder kunt brengen en kunt overtuigend je adviezen onderbouwen. Bij de uitvoering van je werkzaamheden weet je een balans te vinden tussen klantgerichtheid, zorgvuldigheid en je creativiteit. 
 
Jouw bijdrage zorgt voor een juiste positionering van Stichting Lezen & Schrijven, brengt laaggeletterdheid nog meer onder de aandacht en draagt onze boodschap uit richting onze doelgroep. 
 
Je rapporteert aan de teamleider Communicatie.
 
Je team
Samen met de andere communicatiemedewerkers, fondsenwerver, projectleider en de teamleider Communicatie vorm je het team Communicatie. 
 
Je achtergrond
Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van communicatie of media en drie à vijf jaar relevante werkervaring met persvoorlichting. Je bent inhoudelijk sterk en weet aan te haken bij de actualiteit en politieke context. Ook beschik je over een vlotte pen en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je vindt het leuk om jouw vakkennis en visie bij ons in te zetten en verder te ontwikkelen. Je bent zelfstandig, ambitieus, zorgvuldig en ondernemend en durft je kansen te pakken in onze organisatie, waarbij je het gezamenlijke belang nooit uit het oog verliest. Je hebt ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.
 
Onze werkstijl
Stichting Lezen & Schrijven kent een informele cultuur met gedreven medewerkers die maatschappelijk betrokken zijn. Het is van belang dat je zelfstandig handelt en denkt in kansen. Je toont durf en creatief ondernemerschap. In het nemen van beslissingen weeg je ook de belangen van anderen. Door je inzicht en enthousiasme weet je mensen en organisaties te verbinden. Je wilt jezelf ontplooien. Flexibiliteit en humor zijn je niet vreemd. 
 
Arbeidsvoorwaarden
We bieden een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt minimaal € 2.969,- en maximaal € 4.568,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur). Je krijgt onder meer 25 vakantiedagen, 8% vakantietoeslag, 6% eindejaarsuitkering, pensioen en de ruimte om je verder te ontwikkelen.
 
Solliciteren?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan uiterlijk 7 mei 2018. Stuur je cv en motivatiebrief per e-mail naar sollicitatie@lezenenschrijven.nlonder vermelding van vacaturenummer 113. 
 
Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Marianne van der Helm (HR) 070 310 89 00 of Suzannah Vree (Teamleider Communicatie) 06 274 84 292(bereikbaar vanaf 30 april t/m 4 mei).
 
Kijk ook op onze site voor meer informatie lezenenschrijven.nlen taalvoorhetleven.nl
 
Over Stichting Lezen & Schrijven
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en rekenen. Dat heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, kun je minder gezond leven en heb je minder grip op je geldzaken. 
 
Taal maakt je dus sterker. Daarom zorgen we er samen met onze partners voor dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen lezen, schrijven, rekenen en digitaal vaardig zijn. Door honderden organisaties te ondersteunen met scholing, onderzoek, (les)materiaal, advies en campagnes. Én door laaggeletterdheid onderwerp van gesprek te maken bij publiek en politiek. Want onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items