PerspActive: wat wordt het, Afrika of Europa?

PerspActive wil dat de nieuwe regering zich gaat inzetten voor de toekomst van jongeren wereldwijd op de plek waar ze wonen
PerspActive wil dat de nieuwe regering zich gaat inzetten voor de toekomst van jongeren wereldwijd op de plek waar ze wonen
12 juni 2017
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Dit is de vraag die bij veel Afrikaanse jongeren speelt. Lees het verhaal van Semhang, Mary, Beatrice, Yona en Gloria. Zij staan symbool voor alle jongeren in Afrika die graag een toekomstperspectief willen in eigen land.
 
Het continent kent een sterke bevolkingsgroei. En veel Afrikaanse jongeren zoeken de komende jaren werk om zichzelf en hun familie te kunnen onderhouden. Via een betaalde baan, of een eigen onderneming. Vandaag de dag zien we veel jongeren die een levensgevaarlijke reis ondernemen in de hoop op een beter bestaan in Europa. Leden van PerspActive werken in verschillende landen met en voor jongeren om hen toekomstperspectief in eigen land te bieden. Daar wordt iedereen beter van. Jongeren denken dan wel drie keer na, vóórdat ze zich wagen aan een reis naar Europa met onzekere uitkomst.
 
Kans op een goede toekomst
Op dit moment wordt er onderhandeld over een nieuwe regering. Het migratievraagstuk staat daarbij hoog op de agenda. PerspActive wil dat de nieuwe regering zich gaat inzetten voor de toekomst van jongeren wereldwijd op de plek waar ze wonen. Er moet meer geld beschikbaar komen voor goede projecten in Afrika en het Midden-Oosten om jongeren aan werk te helpen en hen dáár perspectief te bieden. Dit kan door goede opleidingen, door te bemiddelen tussen bedrijven en jongeren, door de landbouwsector te innoveren en weer aantrekkelijk te maken voor jongeren en door bijvoorbeeld ondernemingszin te stimuleren. Zo is bijdragen aan betekenisvolle alternatieven voor jongeren in Afrika een cruciaal aspect in het migratievraagstuk.
 
#Kabinetsformatie #1wereld
PerspActive pleit voor een kans voor iedereen om zich te ontwikkelen en zichzelf te onderhouden. Wij geloven dat dit uiteindelijk veel effectiever en goedkoper is voor Nederland en Europa dan de kosten van jarenlange asiel- en inburgeringsprocedures. Nederland moet dan nu wel meer investeren in ontwikkelingssamenwerking, en met name in jongeren, dan we nu doen. Doe mee, en roep de onderhandelende partijen mét ons op om in hun plannen in te zetten op perspectief voor de volgende generatie Afrikaanse jongeren. Laten we hun perspectief niet vergeten!