Personalia: Van West naar AMREF, Blauwhoff naar Net4Kids

2 maart 2006
Nieuws | | Personalia

AMREF FLying Doctors blijft zich in personeel opzicht versterken. Sinds januari is Kyra van West in dienst als programma manager. Van West werkte eerder voor Stichting Simavi en Qualibre BV. Bij Simavi was zij project officer voor diverse landen. Zo zette zij onder andere het eerste veldkantoor van Simavi op, in Tanzania.

Net4Kids heeft in Matthieu Blauwhoff een nieuwe finance en administration manager gevonden. Blauwhoff vervult zijn nieuwe rol naast zijn huidige werkzaamheden als zelfstandig interim manager en voorzitter van de raad van bestuur van het Belgische softwarebedrijf Financial Architects. Eerder was hij ondermeer Executive Vice President bij KLM Cargo en director finance & administration bij Oracle Nederland.

Het nog verder vergroten van de transparantie in de sector ziet hij als zijn belangrijkste opgave, aldus het persbericht van Net4Kids. "Ik word met de dag verdrietiger over de hoeveelheid geld, en daaraan gekoppelde ondoorzichtigheid, die door goede doelen besteed wordt aan acquisitie. Bovendien bereiken de sommen geld die worden opgehaald nog steeds niet altijd het beoogde doel. Het businessmodel van Net4Kids, waarbij de overheadkosten volledig van en trasparant voor donateurs afgescheiden zijn, moet als voorbeeld dienen voor alle andere goede doelen."