Personalia: Pauline Meurs

25 september 2008
Nieuws | | Personalia

AMSTELVEEN (25 september) - Prof. dr. Pauline Meurs volgt prof. dr. Paul Schnabel op als voorzitter van het Fonds Psychische Gezondheid. Meurs: "Alles wat ik kan doen om de geestelijke gezondheidszorg uit de taboesfeer te trekken, pak ik met beide handen aan."


Het afscheid van Paul Schnabel wordt opgeluisterd met het op 26 september verschijnen van het boek ‘Kijken tussen de oren'. Het boek is een bundeling van besprekingen van proefschriften op het terrein van GGZ, zoals die de afgelopen 25 jaar zijn gepubliceerd door NRC Handelsblad.

 


Opvolger Pauline Meurs is bijzonder hoogleraar Management en Organisatie binnen de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit. Daarnaast is zij voorzitter van ZonMw en namens de PvdA lid van de Eerste Kamer.

 


Meurs zal als onderdeel van het negenkoppige bestuur mede toezicht gaan houden op het algemene beleid van het fonds, financiën, subsidiebeleid en werkprogramma's. De nieuwe voorzitter wil de geestelijke gezondheidszorg graag uit de taboesfeer halen, zegt zij in een persbericht. "Mensen met psychische problemen bevinden zich te vaak in het verdomhoekje, terwijl het ons echt allemaal kan overkomen."

 


Zie ook: www.psychischegezondheid.nl