Persmanager Opera bij Nationale Opera & Ballet

5 oktober 2018, 05:00
Persmanager Opera bij Nationale Opera & Ballet
Persmanager Opera bij Nationale Opera & Ballet
Functie: Persmanager Opera
Organisatie: Nationale Opera & Ballet
Aantal uren: 38 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 28 oktober

De artistieke kwaliteit, de vooruitstrevende techniek en vernieuwingsdrang maken van Nationale Opera & Ballet een unieke en inspirerende werkplek, zowel voor mensen met als zonder kennis van opera en ballet. Vanwege het vertrek van onze huidige medewerker zijn wij op zoek naar een Persmanager Opera, fulltime.

De functie
Als persmanager zorg je voor het genereren van maximale en positieve aandacht voor De Nationale Opera (DNO) met als doel het creëren van een sterk maatschappelijk draagvlak en het verleiden van een zo groot mogelijke groep mensen tot het bezoeken van een voorstelling. Je ziet continu kansen om vrije publiciteit te realiseren. Door je goede relatie met de pers en je brede medianetwerk weet je DNO zowel bij kenners als bij het grote publiek op de kaart te zetten en te houden. Je bespeelt daarvoor een zo breed mogelijk veld (van traditionele vakpers en televisie tot bloggers en lifestyle magazines).
Intern weet je zangers, dirigenten en leden van artistieke teams enthousiast te krijgen om bij te dragen aan publiciteit. Voor (muziek-/opera-)journalisten in binnen- en buitenland ben je het eerste aanspreekpunt. Je contracteert fotografen en je selecteert foto’s en persquotes. Hierbij word je ondersteund door de assistent persmanager. Je levert geregeld content voor de eigen media. Verder adviseer en ondersteun je de directie bij woordvoering en draag je bij aan strategie ontwikkeling op het gebied van opinie- en beeldvorming over de kunstvorm, het gezelschap en het huis. Samen met de persmanagers ballet en corporate ben je de adviseur van het hoofd van de afdeling als het gaat om pers- en communicatiebeleid. Ook werk je nauw samen met andere afdelingen zoals Educatie, Participatie en Programmering en Fondsenwerving en Relatiebeheer.

Wat vragen wij/wat ben je?
Een afgeronde HBO- of academische opleiding op het gebied van communicatie, journalistiek of muziek aangevuld met relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
Uitgebreide kennis van klassieke muziek, bij voorkeur ook opera;
Uitstekende taalvaardigheid (mondeling en schriftelijk) in Nederlands en Engels en bij voorkeur ook Duits en/of Frans;
Sociaal vaardig/relationeel sterk;
Stressbestendig;
Sterk gevoel voor politieke verhoudingen;
Resultaat gericht;
Charmant;
Assertief;
Teamspeler;
Flexibel (ook beschikbaar tijdens avonduren en in het weekend);
Improvisator;
Organisator.

Ons aanbod
Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.950 en maximaal € 4.216 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (38 uur). Dit is exclusief 8% vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar. Verder bieden we een interessante plaatskaartregeling voor de absolute top van opera- en balletvoorstellingen.

Nationale Opera & Ballet streeft ernaar een afspiegeling van de samenleving te vormen. Om die reden nodigt zij kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond nadrukkelijk uit te reageren.

Informatie en procedure
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sandra Eikelenboom, hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop, telefoonnummer 020-551 8117 of via s.eikelenboom@operaballet.nl. (Gelieve je sollicitatie niet naar dit adres te sturen, deze wordt niet in behandeling genomen.)

Belangstellenden kunnen tot en met 28 oktober 2018 via deze link reageren. Zonder motivatiebrief en cv kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. De gesprekken zullen gepland worden in de week van 5 november, 2e ronde in de week van 19 november.

Nationale Opera & Ballet aan het Waterlooplein in Amsterdam is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet, twee gezelschappen die nationaal en internationaal tot de top gerekend worden. Dat hoge niveau wordt mede bereikt doordat alles voor de voorstellingen, van pruiken tot grote decorstukken, in de eigen ateliers wordt gemaakt. Alles bij elkaar zijn we met zo’n zeshonderd vaste medewerkers.
www.operaballet.nl

Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers..
gerelateerde items