Toon alles (1)

Pepijn van Dijk nieuwe directeur VSO Nederland

3 oktober 2016, 10:00
Pepijn van Dijk
Pepijn van Dijk
Ontwikkelingsorganisatie VSO Nederland verwelkomt op 1 oktober 2016 Pepijn van Dijk als nieuwe directeur. Van Dijk werkte jarenlang als strategisch adviseur en projectleider met ngo’s, start-ups en multinationals, onder meer in Afrika. Zijn missie: de relevantie en impact van VSO Nederland vergroten.
 
Met zijn ervaring op het snijvlak maatschappij en bedrijfsleven en zijn goede internationale contacten ziet het bestuur Van Dijk (37) als aangewezen persoon om VSO te leiden. Tot zijn aanstelling als VSO-directeur was Van Dijk strategisch adviseur en projectleider op het gebied van duurzame ontwikkeling. Hij werkte in deze rollen samen met ngo’s, start-ups en multinationals. Eerder in zijn carrière leidde hij De Publieke Zaak, een platform voor actief burgerschap, in samenwerking met bedrijven als McKinsey en PwC en het Oranje Fonds. Daarvoor werkte hij in de politiek, als parlementair assistent en public affairs- en communicatieadviseur.
 
Relevantie vergroten
Van Dijk: ‘Ik ben overtuigd van de kracht van kennisuitwisseling, onderwijs en empowerment als sleutel tot duurzame en maatschappelijke ontwikkeling. Fondsenwerving, het smeden van partnerschappen en het bouwen van netwerken van bedrijven, ngo’s en overheidspartijen kunnen bijdragen aan het vergroten van de relevantie van VSO. Ik zie veel potentie voor VSO en zie ernaar uit aan de slag te gaan’.
 
Van Dijk volgt Joris Eekhout op als directeur. Eekhout blijft bij VSO Nederland actief als fondsenwerver major donors. Zijn waardevolle kennis, expertise en ervaring blijven op die manier behouden voor de organisatie.
 
gerelateerde items