People's Trust extra gecontroleerd door CBF

5 juni 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (5 juni) - Recentelijk vonden in het bestuur van People's Trust Nederland een aantal wijzigingen plaats, die voor het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) aanleiding vormen om een extra controle uit te voeren.


People's Trust Nederland is een stichting die strijd tegen kinderprostitutie in Azië. Initiatiefnemer en voorzitter van de stichting is Dirk van de Wijngaard. Over hem doen een aantal verontrustende geruchten de ronde, met name over de manier waarop gelden van de stichting worden aangewend.

 


Voor prominent bestuurslid Arjan Erkel waren deze berichten aanleiding om zijn bestuurslidmaatschap te beëindigen. Ook ambassadrice Yolanthe Cabau van Kasbergen maakte eind mei bekend per direct haar ambasssadeurschap te beëindigen.

 


Het CBF heeft op grond van artikel 7b van het Reglement CBF-Keur besloten een niet-geplande controle uit te voeren om te beoordelen of de instelling nog voldoet aan de CBF-keurmerkcriteria. Het bestuur van Stichting People's Trust Nederland is hierover geïnformeerd. Voorzitter Dirk van de Wijngaard spreekt op de website in een persbericht de aantijgingen aan zijn adres tegen.

 


Zie ook: www.peoplestrust.nl