Pauluskerk: ‘Overheid moet bijdragen aan opvang illegale vluchteling’

Pauluskerk: ‘Overheid moet bijdragen aan opvang illegale vluchteling’
Pauluskerk: ‘Overheid moet bijdragen aan opvang illegale vluchteling’
5 november 2012

Rotterdammers voelen er weinig voor mee te betalen aan de kosten voor de opvang van de circa 20.000 vluchtelingen die in Rotterdam verblijven zonder verblijfspapieren. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond, in opdracht van Pauluskerk Vluchtelingenwerk. De overheid zou hiervoor moeten zorgen. Daarom is Pauluskerk Vluchtelingenwerk gestart met de Bed-Brood-Bad-campagne, waarin de overheid wordt opgeroepen bij te dragen aan een menswaardig bestaan voor illegale vluchtelingen in Rotterdam.

‘Veel illegale vluchtelingen in Rotterdam raken steeds meer in de verloedering’ meldt de kerk. ‘Zij proberen onder erbarmelijke omstandigheden het hoofd boven water te houden. Hun situatie verslechtert: in de afgelopen negen maanden nam het aantal bezoeken door vluchtelingen aan de medische dienst en het spreekuur van Pauluskerk Vluchtelingenwerk met twintig tot dertig procent toe. Niet eerder is er zo’n toename geconstateerd.’

Draagvlak vergroten
Pauluskerk Vluchtelingenwerk is voor geld afhankelijk van particuliere donateurs. ‘Daarom is met hulp van het Oranjefonds deze campagne gestart om het draagvlak onder Rotterdammers te vergroten, vrijwilligers te werven en geld in te zamelen. Het doel: vluchtelingen zonder verblijfsstatus Bed, Brood en Bad bieden en de overheid eraan herinneren dat dit probleem opgelost moet worden’, aldus de kerk.