Toon alles (1)

Passion for People winnaar Gouden Gans Verkiezing

28 februari 2017, 15:00
Passion for People krijgt €10.000,- van Wilde Ganzen
Passion for People krijgt €10.000,- van Wilde Ganzen
Passion for People uit Boxmeer heeft €10.000 gewonnen in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen. In deze verkiezing staan projecten tegen armoede centraal. De kraamkliniek in Malawi van de stichting kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek. ‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s die goede start meegeven die ze verdienen’, aldus Hans Baltussen van Passion for People.
 
Het prijzengeld besteedt de stichting aan de inrichting van de kraamkliniek van het Trinity Hospital in Muona, Malawi. De bouw van de kliniek is in volle gang. Wilde Ganzen steunt Stichting Passion for People financieel, met expertise en haar netwerk. Wilde Ganzen organiseerde de Gouden Gans Verkiezing om projecten om armoede te bestrijden van Particuliere Initiatieven waarmee zij samenwerkt in het zonnetje te zetten. Passion for People deed mee en riep haar achterban op te stemmen om naast de bouw ook de inrichting van de kliniek te bewerkstelligen. Met het winnen van de €10.000 is die droom uitgekomen.
 
Vier verloskamers
‘De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.’ Hans Baltussen, IC-verpleegkundige in het Radboudumc en docent Verpleegkunde aan het ROC in Nijmegen, werd geraakt door de barre omstandigheden toen hij de kliniek in het zuiden van Malawi voor het eerst bezocht. Daarom maakte Baltussen met zijn stichting Passion for people een plan om vier verloskamers te bouwen.
 
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier
gerelateerde items