Partos viert samenwerking tijdens het Partos Innovatie Festival 2021

Partos viert samenwerking tijdens het Partos Innovatie Festival 2021
Partos viert samenwerking tijdens het Partos Innovatie Festival 2021
30 september 2021
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Wie zich een heel weekend wil onderdompelen in kennisuitwisseling op het gebied van ontwikkelingssamenwerking kan voorafgaand aan de Wilde Ganzen-Partindag op zaterdag 9 oktober ook terecht op het Partos Innovatie Festival op vrijdag 8 oktober. De 8e editie van het festival staat dit jaar geheel in het teken van innovatie samenwerkingen en machtsverschuivingen. Het goed gevulde programma belooft een inspirerende dag vol nieuwe inzichten.
 
Partos, de Nederlandse branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking met meer dan honderd NGO-ledenorganisaties, organiseert het Partos Innovatie Festival dit jaar volledig online en in de voertaal Engels. De organisatie biedt volgens eigen zeggen een programma vol inspirerende en gepassioneerde sprekers en interessante panelsessies aan. Dat allemaal om innovatie en samenwerking te vieren. Partos: ‘Tal van onzekerheden, uitdagingen, snelle veranderingen en gestapelde problemen dwingen ontwikkelingsorganisaties tot alertheid, aanpassingsvermogen en innovatie. Innovatie is meer dan leuke gadgets en hypes. Het gaat ook verder dan nieuwe producten en diensten. Het omvat nieuwe vormen van samenwerking, van kleine stapjes tot grote transformaties. Ontwikkelingssamenwerking kan niet zonder voortdurende ontwikkeling van samenwerking zelf. Het delen van nieuwe inzichten en het benutten van de co-creativiteit van collega’s is hierbij essentieel. Minstens zo belangrijk is om je open te stellen voor veelbelovende tools en benaderingen én je bloot te stellen aan provocatieve, soms disruptieve meningen en ideeën.’
 
Indrukwekkende line-up
Hosts zijn Dzifa Kusenuh, Nederlands-Ghanese actrice en presentatrice, bekend van programma’s als 3 op Reis en Maandverbond, en Mariken Gaanderse, oprichter van sociale onderneming Fonkeling. Samen zullen ze de deelnemers van het festival volgens de organisatie op een enthousiaste manier meenemen in het online programma. Keynote-spreker Lydia Zygomo zal het plenaire gedeelte van de dag openen door haar inzichten als Global Programmes Director bij Oxfam International op het gebied van de rol van lokale samenwerking te delen. Zygomo is mensenrechtenadvocaat met meer dan twintig jaar ervaring in ontwikkelingswerk. Krizna Gomez zal als tweede keynote-spreker later op de dag haar visie delen op innovatief denken en interdisciplinaire methodes geïnspireerd op haar eigen ervaring – van grassroots organizer tot Director of Programs bij een grote organisatie.  Ook zal ze deel uit maken van de kennissessie ‘Frames and narratives on development in times of rising populism and polarization’.
 
Panels en awards
Tijdens de dag is het mogelijk om (digitaal) allerlei kennissessies bij te wonen. Zo gaan er sprekers in op actuele kwesties als lokaal leiderschap en een eerlijk klimaatbeleid en gaan diverse panels in discussie over onderwerpen als negatieve framing en de eigen positie in het verschuiven van de machtsbalans. Daarnaast zullen tien internationale creatievelingen een pitch houden voor de Innovatieve Samenwerking Prijs, die aan het einde van de dag zal worden uitgereikt.
 
Bron: Partos
Klik hier voor het volledige programma en aanmelden.

Lees ook: ‘Houvast in tijden van wanhoop’ door DDB-expert en directeur van Partos Bart Romijn.