Partos introduceert infoloket ontwikkelingsorganisaties

2 augustus 2006

Als er iets duidelijk is geworden na de tsunami dan is het dat vrijwel niemand het complete overzicht van hulp- en ontwikkelingsorganisaties heeft. Partos helpt met een prima overzicht van de non-gouvernementele ontwikkelingsbranche.


Partos is de branchevereniging voor particuliere internationale samenwerking. Vanaf eind juli is op de Partos-site een informatieloket te vinden, waarin je alle in Nederland gevestigde organisaties kunt vinden, inclusief alle relevante gegevens, zoals: omzet, aantal medewerkers, partners, en kwaliteit aan de hand van keurmerken. Het loket is speciaal opgezet voor vakspecialisten, politici, journalisten, maar ook het publiek kan er iets aan hebben.


Partos telt 83 lidorganisaties, waarvan er 57 gegevens hebben verstrekt. Volgens Partos zullen er nog meer volgen. Omzet en brutoloonsom zijn al wel gebaseerd op alle 83 leden, omdat die informatie uiteraard al bij Partos bekend was.

 


Een paar cijfers:

* Totale omzet: 1.161.007.429 euro

* Top 3 werkgebieden: Oost-Afrika, West-Afrika, Zuidelijk Afrika

* Top 3 thema's: gezondheid, HIV/Aids, onderwijs

* Top 3 doelgroepen: kinderen & jongeren, plattelandsbevolking, stedelijke bevolking

* Voornaamste doelstelling van meerderheid organisaties: halvering van de armoede en honger in 2015 (een van de Millenniumdoelen)

 


In een tijd waarin het ene na het andere negatieve bericht over ontwikkelingssamenwerking verschijnt, is deze website een prima stap op weg naar verdere transparantie. Alle hulp wordt hiermee niet onmiddellijk effectief, maar het infoloket helpt wel snel een beeld te vormen van wie op welke manier waarmee bezig is. Meer overzicht is ook belangrijk voor alle donateurs en geïnteresseerden.


Meer informatie op: www.partos.nl