Toon alles (2)

Partos Innovation Festival geeft boost aan ontwikkelingssamenwerking

8 oktober 2019, 05:55
Laurentien van Oranje is een van de keynote speakers
Laurentien van Oranje is een van de keynote speakers
Op vrijdag 11 oktober organiseert Partos in Pakhuis de Zwijger The Partos Innovation Festival 2019, in samenwerking met haar innovatieplatform The Spindle. Inclusieve en  innovatieve ideeën binnen ontwikkelingssamenwerking krijgen die dag een podium.

Onder de vele sprekers bevinden zich: Laurentien van Oranje, Yetnebersh Nigussie, Hamzat Lawal en Eliot Higgins (oprichter Bellingcat), Marieke van der Velden en Nidhi Goyal. Onder meer Inclusive Civil Society Partnership, Future in Cities en System Change zijn onderwerp van bespreking. U kunt speeddates houden met verschillende specialisten en er is een Innovation Room waar NGOs hun laatste innovaties presenteren. Daarnaast zal The Spindle awards voor innovatie uitreiken aan inclusieve en innovatieve projecten, waarvoor er aanmeldingen van over de hele wereld zijn ontvangen! Voertaal van het festival is Engels.
 

Enkele genomineerden voor de Best Innovation for development Award

  • Seekewa  -  Een tokenized investeringsplatform voor duurzame lokale landbouw (Ivoorkust, )
  • Crib a' Glow Units   -  Een LED-couveuse op zonne-energie voor baby’s met geelzucht (Nigeria)
  • Ecosystem Kickstarter -  Een startup in goedkope, gebruikergedreven landregereneratie (Nederland)

Enkele genomineerden voor de NOW-Us! (NOthing about us, Without Us) Award

De NOW-Us! genomineerden zijn initiatiefnemers uit Afrika en Azië die zich inzetten voor inclusie van gemeenschappen, waar ze zelf onderdeel van uitmaken.
  • Young Peace Ambassadors Program - Jongeren die zich inzetten voor vrede in Zimbabwe.
  • Making the journey for change in Lamu - Safari Doctors werken aan gezondheidszorg ter bevordering van het welzijn en de inclusie van de inheemse, gemarginaliseerde Aweer- en Bajuni-gemeenschappen in Kenia.
  • Deaf Tech Kids - Deaf Tech kids wordt gerund door dove personen en zij betrekken dove kinderen vanaf jonge leeftijd bij computerprogrammering en robotica.

Meer informatie over het Partos Innovation Festival 2019 vindt u hier

 
gerelateerde items