Partos Innovation Festival verkent de horizon van ontwikkelingssamenwerking

18 september 2018, 11:00
The Spindle (ook een Partos-initiatief) zal worden gehost door Marina Diboma (foto), adjunct-directeur van de Netherlands African Business Council.
The Spindle (ook een Partos-initiatief) zal worden gehost door Marina Diboma (foto), adjunct-directeur van de Netherlands African Business Council.
Branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking Partos organiseert op 11 oktober voor de vijfde keer het Partos Innovation Festival. In pakhuis De Zwijger in Amsterdam kunnen bezoekers sessies en workshops bijwonen over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. Het festival is bedoeld voor (internationale) ngo’s, wetenschappers, bedrijven, overheden en studenten en staat dit jaar in het teken van ‘A Future We Want’. 

Met het toekomstthema buigt de organisatie zich over aspecten als inclusion, storytelling, migratie, data en futuristische technologieën. Zoals de organisatie zelf verwoordt: ‘We delen successen, bieden een podium aan vooruitstrevende denkers en doeners en faciliteren kritische gesprekken.’

Het event heeft inderdaad een veelbelovende line-up van sprekers uit alle delen van de wereld, die allemaal op hun eigen manier werken aan vooruitgang in ontwikkelingssamenwerking. Het programma wordt aangevuld met een innovatiemarkt, speed dates met experts en een tentoonstelling over de inzet van robots - bijvoorbeeld om te ondersteunen bij zware arbeid. Verder is er nog de uitreiking van vier awards voor initiatieven die bijdragen aan een inclusieve, eerlijke en duurzame wereld.

Partos organiseert deze lustrumeditie in samenwerking met innovatieplatform/community The Spindle (ook een Partos-initiatief). Het zal worden gehost door Marina Diboma (foto), adjunct-directeur van de NABC - Netherlands African Business Council. Meer informatie over het event en over het bestellen van kaarten vindt u op de website van Partos.
gerelateerde items