Partos Innovatie Festival 2022: Inclusive civic power

Partos Innovatie Festival 2022: Inclusive civic power
Partos Innovatie Festival 2022: Inclusive civic power
29 september 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Elk jaar verenigt Partos, de Nederlandse brancheorganisatie voor ontwikkelingssamenwerking, nationale en internationale stemmen om innovatieve ideeën, best practices en verhalen die er toe doen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking te delen. De negende editie van het festival op 14 oktober in Pakhuis de Zwijger richt zich op inclusieve burgerkracht als essentiële kracht voor sociale verandering. Samen met ngo's, maatschappelijke leiders, kunstenaars, sociale ondernemers en vele anderen wordt er de nodige brandstof voor actie en verandering gecreëerd! Het goed gevulde programma belooft een inspirerende dag vol nieuwe inzichten.

Dit jaar kun je het festival op meerdere manieren beleven! Op 6 en 7 oktober via diverse online pre-events en op 14 oktober het hoofdprogramma van het festival in Pakhuis de Zwijger. De voertaal is Engels. Partos biedt een programma vol inspirerende en gepassioneerde sprekers en interessante panelsessies aan. Dat allemaal om innovatie, inclusieve burgerkracht en gelijkwaardige samenwerking te vieren. Partos: ‘Tal van onzekerheden, uitdagingen, snelle veranderingen en gestapelde problemen dwingen ontwikkelingsorganisaties tot aanpassingsvermogen, sterke samenwerkingen en innovatie. Innovatie is meer dan leuke gadgets, hypes of nieuwe producten en diensten. Het omvat krachtige vormen van samenwerking om mondiale uitdagingen het hoofd te bieden. Samen met talrijke vastberaden veranderaars en organisaties streven ontwikkelingsorganisatie dagelijks naar inclusie, rechtvaardigheid en gelijkheid. Samen creëren we de nodige brandstof voor actie en verandering.

Indrukwekkende line-up
Host Lynn Zebeda, co-founder van Monk, zal de deelnemers van het festival op een enthousiaste manier meenemen in het programma van de grote zaal, dat ook online te volgen is. De eerste keynote spreker is Pascalle Grotenhuis over feministisch leiderschap. Pascalle Grotenhuis is directeur maatschappelijke ontwikkeling en ambassadeur voor gendergelijkheid bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij zal haar licht laten schijnen op het standpunt van het Nederlandse ministerie over Feministisch Leiderschap en een feministisch Buitenlands Beleid.

Chihiro Geuzebroek, multidisciplinair kunstenaar, schrijver, organisator en trainer in dekoloniale en inheemse perspectieven spreekt over haar werk. Zij verwerkt vaak inheemse kunst, poëzie en muziekelementen in haar werk en optredens, met waardevolle reflecties op rollen en posities binnen klimaatrechtvaardigheid en ontwikkelingssamenwerking.

De Nederlandse kunstenaar Jeroen van der Most maakt kunst met data, algoritmes en kunstmatige intelligentie (AI). Jeroen's kunstwerken tonen een ander, positief gebruik van technologie verwoven met activisme en sociale en ecologische rechtvaardigheid.

Panels & workshops
Tijdens de dag is het mogelijk om allerlei workshops en kennissessies bij te wonen. Zo gaan er sprekers in op actuele kwesties als de toekomst van technologie, creatieve ‘storytelling’ en een eerlijk klimaatbeleid. Diverse panels gaan in discussie over onderwerpen als engagement met je achterban en gelijkwaardige samenwerking met partnerorganisaties. Daarnaast zullen een zevental NGO directeuren een pitch houden over nieuw leiderschap.

Klik hier voor het volledige programma en aanmelden.

Bron: Partos