Toon alles (2)

Partnerships Manager Fondsen bij Save the Children

24 augustus 2018, 13:25
Partnerships Manager Fondsen bij Save the Children
Partnerships Manager Fondsen bij Save the Children
Functie: Partnerships Manager Fondsen
Organisatie: Save the Children
Aantal uren: 32-38 uur
Locatie: Den Haag
Vervaldatum: 30 september

Save the Children is op zoek naar een relatiemanager met ervaring met het fondsenlandschap in Nederland om ons team te versterken.

Save the Children helpt kinderen in nood. In de hele wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en beschermen we hen tegen onrecht en gevaar. Wij doen alles wat nodig is om het leven van kinderen -en daarmee de toekomst van onze samenleving- te verbeteren. Save the Children is daar waar kinderen ons nodig hebben: in het hart van de samenleving in 124 landen met ruim 27.000 lokale medewerkers. Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Stafdienst (Interne Dienst) en telt op dit moment 67 medewerkers.

Plaats in de organisatie
De afdeling Fondsenwerving is verantwoordelijk voor inkomsten uit privé donateurs, inclusief particulieren, fondsen en bedrijven. Je krijgt leiding van en legt verantwoording af aan de manager van de afdeling Fondsenwerving en werkt als onderdeel van het team Filantropie. Je standplaats is het kantoor van Save the Children in Den Haag.

Taken
Wij zoeken een collega die zowel onze partnerships met bestaande grote en kleinere fondsen onderhoudt en verbetert als ook proactief en strategisch nieuwe fondsen gaat acquireren om ons werk voor kinderen wereldwijd uit te breiden.
Verantwoordelijkheden en taken:
 • Je stelt accountplannen samen en werkt met collega's, ook afdeling overstijgend, samen om alle kansen maximaal te benutten;
 • Je zorgt voor de juiste keuzes in programma- en projectvoorstellen om de match met een donor te vinden en je bent verantwoordelijk voor het resultaat daarvan en de tevredenheid van onze donors.
 • Je ontwikkelt samen met collega’s concepten om partnerships met fondsen vorm te geven en uit te bouwen; uiteraard met een goede business case als uitgangspunt.
 • Je bouwt en bewaakt als partnerships manager een portfolio met hoogwaardige partners en betrekt ze bij de organisatie, je bent zelf daarbij ook manager voor een beperkt aantal complexe en/of strategisch belangrijke partnerships.
 • Je ontwikkelt samen met collega’s een overall strategie voor zowel het behoud als de acquisitie van verschillende soorten fondsen in Nederland en België.
 • Je benut nieuwe kansen, ontwikkelt plannen en systemen (zowel één op één relatiemanagement als een communicatieprogramma) en analyseert, evalueert en rapporteert de resultaten.

Functie-eisen en profiel
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in werken met of bij filantropische instellingen.
 • Je bent communicatief sterk, besluitvaardig en stressbestendig.
 • Je beschikt aantoonbaar over strategisch en analytisch vermogen en denkt in oplossingen.
 • Je bent commercieel en maatschappelijk ingesteld, ondernemend, proactief en innovatief.
 • Je bent sociaal, prettig in de omgang en representatief.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je kunt je inleven in verschillende doelgroepen.
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.
 • Kennis van of ervaring met de sector is een pré.

Ons aanbod
 • De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan.
 • Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen.
 • De functie is voor 32-38 uur per week, voor een periode van 12 maanden met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid.
 • Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens de salarisschalen van de rijksoverheid (BBRA), gebaseerd op een 38-urige werkweek.
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag.

Informeren en solliciteren
Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Sarah Clifton, Manager Fondsenwerving. Telefoon 070 338 4448, e-mail: Sarah.clifton@savethechildren.nl. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Officer. Telefoon 070 338 4448, personeelszaken@savethechildren.nl. Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 30 september 2018 kenbaar maken door het sturen van een e-mail met motivatiebrief en curriculum vitae aan personeelszaken@savethechildren.nl, onder vermelding van “Partnership manager Fondsen”. De eerste gespreksronde staat gepland op 11 oktober.

Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items