Toon alles (2)

Partnerships Development Manager bij VSO

26 maart 2018, 10:00
Partnerships Development Manager bij VSO
Partnerships Development Manager bij VSO
Functie: Partnerships Development Manager
Organisatie: VSO
Aantal uren: 32-36 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 09 april
 
Wil je werken bij een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld en het bestrijden van armoede?VSO zoekt per direct een ervaren en initiatiefrijke Partnerships Development Manager (32-36 uur). VSO strijdt voor een wereld zonder armoede en doet dat met inzet van vakexperts. Van mens tot mens. Niet op afstand, maar midden in het echte leven, dáár. VSO-ers inspireren, stimuleren, geven mogelijkheden. Ze delen hun deskundigheid; enthousiast en vol overgave. Om zo weerbaarheid te vergroten en een blijvende verandering te ontketenen. In de levens van mensen, in gemeenschappen en zelfs landen. Jaarlijks werken 80 vakexperts via VSO in Afrika en Azië. Zij werken binnen de VSO-programma’s op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid. VSO werft en begeleidt de vakexperts. Daarnaast bouwen we mee aan de programma’s van onze landenkantoren door fondsen te werven en partnerschappen af te sluiten met fondsen, bedrijven, overheden en kennisinstellingen. Als Partnerships Development Manager lever je hieraan een belangrijke bijdrage.

Taken
Als Partnerships Development Manager vorm je de brug voor samenwerking tussen partners en programma’s in het Zuiden (via de VSO-landenkantoren) en bedrijven en instellingen in Nederland (en mogelijk in andere Europese landen). Jij draagt eraan bij dat we innovatieve en impactvolle programma’s kunnen realiseren die beantwoorden aan de lokale behoeften en gesteund worden door Nederlandse partners. Je taken bestaan uit:
 • Je identificeert, ontwikkelt en onderhoudt Business Partnerships met bedrijven en andere instellingen (onderzoek, kennis).
 • Je coördineert de partnerships, je bewaakt en monitort de voorstellen en resultaatafspraken voor bedrijfssamenwerking, uitzendingen van volunteers via bedrijven en fondsenwerving onder bedrijven.
 • Je identificeert en ontwikkelt (potentiële) nieuwe Business Partnerships door actieve acquisitie (netwerken, het organiseren van events, etc.).
 • Je adviseert en ondersteunt de directie en VSO-collega’s bij het uitbreiden en onderhouden van het VSO business partnerships netwerk.
Je vormt, samen met de Accountmanager Programmes & Partners, de Programme Funding Officer en de Directeur het team dat het geheel aan externe relaties in Nederland en met de programma’s onderhoudt. VSO NL is onderdeel van VSO Internationaal. Je werkt direct samen met internationale VSO-collega’s in Londen in het Private Sector Engagement team, de wereldwijde Business Pursuit Leads en met het management van landenkantoren. Je bent in VSO NL de spil rond de contacten, afspraken en de samenwerking met het bedrijfsleven; hiervoor moet je zeer goed ingevoerd zijn in het Nederlandse (en Europese) bedrijfsleven en hun Corporate Social Responsibility agenda’s. En niet te vergeten je basis: je bent onderdeel van het warme en vooral enthousiaste VSO-team (20 collega's) in Utrecht!

Functie-eisen en profiel
 • Relevante HBO/WO opleiding op het gebied van marketing/sales en corporate social responsibility (CSR).
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in of met het bedrijfsleven op het gebied van acquisitie/accountmanagement.
 • Kennis van en ervaring met onderhandelen en het afsluiten van contracten.
 • Kennis en ervaring met het functioneren van het Nederlandse bedrijfsleven in de internationale (ontwikkelings)samenwerking.
 • Kennis van de moderne ontwikkelingssamenwerking en bij voorkeur kennis en ervaring met (één van) de kernthema’s van VSO: onderwijs, gezondheidszorg en bestaanszekerheid.
Jouw competenties:
 • Zelfstandig, zelfmotiverend, initiatiefrijk.
 • Ondernemend en financieel inzicht.
 • Uitstekende, ook representatieve, communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Ons aanbod
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden; CAO sociaalwerk (schaal 10) min. € 2.889,-  max. € 4.333,-  op basis van 36 uur.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget.
 • 1 à 2 dienstreizen naar landenkantoren in Afrika en Azië per jaar.
 • Goede koffie en vers fruit!
Naast het opdoen van kennis en ervaring binnen het netwerk van een internationale organisatie en het bijdragen aan een prachtige maatschappelijke doelstelling bieden wij jou de gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen door middel van training en opleiding.

Informeren en solliciteren
Ben je enthousiast geworden en voldoe jij aan ons profiel, twijfel dan niet en solliciteer direct! Mail jouw CV uiterlijk 9 april onder vermelding van: vacature Partnerships Development Manager, voorzien van een korte motivatie aan Anita van Dijk: a.vandijk@vso.nl. Wil je inhoudelijk meer weten over deze functie, neem dan contact op met Erik Ackerman, directeur VSO, via e.ackerman@vso.nl of 030-2320600 De eerste gesprekken vinden plaats op 16, 17 en 19 april, de tweede gesprekken op 24 en 26 april. VSO is gevestigd in Het Nieuwe Kantoor (HNK) een inspirerende en eigentijdse omgeving op loopafstand van Utrecht CS. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items