Toon alles (1)

Partin zoekt testers voor nieuw valuta-platform

18 maart 2016, 15:45
Partin zoekt testers voor nieuw valuta-platform
Partin zoekt testers voor nieuw valuta-platform
Partin, koepel voor kleinere stichtingen die voornamelijk actief zijn op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, wil met een aantal leden een platform testen om zo goedkoop mogelijk met zogenoemde 'zachte valuta' te kunnen betalen. Daarmee valt mogelijk een besparing tussen twee en acht procent op bankkosten te realiseren.
 
In het rapport Missing Millions van het project Stamp Out Poverty beschrijft Nana Yaa Boakye-Adje hoe bedrijven – maar juist ook internationale goede doelen – heel veel geld mislopen bij het overmaken van geld naar landen met zogenaamde ‘zachte’ valuta. ‘Zachte’ valuta zijn de valuta waarvan de vraag naar en het aanbod van geld veel meer fluctueert dan munten als euro, dollar en yen. Bijna iedereen maakt bij overmakingen gebruik van zijn eigen bank en denkt er niet over gebruik te maken van de concurrentie tussen banken. INTL FCStone, een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat gespecialiseerd is in financiële diensten op maat voor met name middelgrote bedrijven, overheden en ngo's, heeft een it-platform gemaakt waarmee ngo’s banken tegen elkaar kunt laten opbieden hoeveel ‘zachte’ valuta zij beschikbaar stellen voor bedrag X.
 
Aanmeldingen
In Nederland werkt een aantal grotere goede doelen en overheidsinstanties met het platform van INTL FCStone, dat door het Amerikaanse bedrijf nu gratis beschikbaar wordt gesteld aan Partin-leden. Partin is op zoek naar een aantal leden die samen het platform willen testen: is het ook geschikt voor kleine stichtingen? Zijn er extra handleidingen nodig? Hoeveel ‘zachte’ valuta levert het werkelijk op (twee tot acht procent is de inschatting)? Partin-leden die mee willen doen, kunnen een mail sturen naar: secretariaat@partin.nl.
 
gerelateerde items