Partin Verhalenwedstrijd: over hoe het werkelijk gaat

21 november 2016, 11:00
Tijdens de Partindag op 3 december wordt de winnaar bekendgemaakt van de Partin Verhalenwedstrijd.
Tijdens de Partindag op 3 december wordt de winnaar bekendgemaakt van de Partin Verhalenwedstrijd.
Tijdens de Partindag op 3 december wordt de winnaar bekendgemaakt van de Partin Verhalenwedstrijd. Afgelopen woensdag 16 november kwamen juryleden Maaike Jonker, Guido Castagna en Evelijne Bruning al bijeen om op het kantoor van The Hunger Project de genomineerden te bepalen. Elf organisaties zijn genomineerd.
 
Partin is de verhalenwedstrijd enkele jaren geleden gestart als tegenhanger van het overwegend slechte nieuws in de media. ‘Onderzoek heeft aangetoond dat het publiek een beetje geefmoe is geworden, door alle verhalen in de media van strijkstokken en mislukte projecten. Daar moeten wij met z’n allen iets tegenover stellen’, aldus de organisatie. ‘Het resultaat: berichten over hoe het werkelijk gaat, met alle hindernissen en alle onverwachte mee- of tegenvallers. Dat zijn de verhalen over ontwikkelingssamenwerking die ertoe doen. Die geven immers een reëel beeld, maar worden door het brede publiek zelden gehoord.’
 
Genomineerden
De volgende elf organisaties en hun verhalen zijn genomineerd: 4Gambia, Abacus, Adamfo, Ghana, En Classe, GESP Gennep, HoPe Nederland, Kalai Manram, Mama and Me Uganda, Mirjam in Malawi, SPOT Tanzania en Startup4Kids.
 
Over de jury
Juryleden Maaike Jonker en Guido Castagna reisden in 2015 naar Oost-Afrika om daar oprichters en bestuurders van Particuliere Initiatieven te interviewen op de projecten die zij uitvoeren. Deze interviews zijn uitgewerkt in hun boek ‘Met de Beste Bedoelingen - verhalen over mensen die de wereld zélf mooier willen maken’. Maaike werkt tegenwoordig voor het COA, Guido werkt op de afdeling communicatie van Oxfam Novib.
Evelijne Bruning is volgens haar visitekaartje dragon of disruptive dynamics & directeur van The Hunger Project Nederland en actief voorvechter van The World's Best News. In haar vorige baan was ze hoofdredacteur van ViceVersa, het vakblad voor ontwikkelingssamenwerking.
 
De winnaar van de wedstrijd zal bekend worden gemaakt tijdens de Partindag 2016. Het programma en aanmeldformulier van de dag staat hier.
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items