Partin en Giving Tuesday organiseren themaweek voor armoedevermindering

Partin en Giving Tuesday organiseren themaweek voor armoedevermindering.
Partin en Giving Tuesday organiseren themaweek voor armoedevermindering.
13 juni 2021
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Aankomende week organiseert Partin, branchevereniging voor het particuliere initiatief voor ontwikkelingssamenwerking, samen met #GivingTuesday Nederland een online campagne om aandacht te vragen voor armoedevermindering. Het is de bedoeling dat particuliere initiatieven hun inzet en projecten laten zien en daarmee anderen inspireren. Daarmee wil de organisatie laten zien hoe belangrijk burgerinitiatieven binnen internationale samenwerkingen kunnen zijn en hoe ze daarbij ondersteund kunnen worden.

Het 'goede geven’

Partin roept deelnemers op om voor deze speciale #GivingTuesday het verhaal van het ‘goede geven’ via sociale mediacampagnes te delen. Daarmee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen informeren over ‘het wereldwijde probleem van extreme armoede’ en andere organisaties oproepen om mee te doen om de armoede in de wereld te bestrijden. Op de website van Partin zijn enkele tips te vinden, zoals het bedanken van vrijwilligers en het oproepen van het eigen netwerk om in actie te komen als donateur, vrijwilliger of verspreider van de boodschap.

GivingTuesday

GivingTuesday werd in 2012 in Amerika opgezet om mensen te stimuleren om goed te doen. Acht jaar later werd de actiedag voor solidariteit en vrijgevigheid op de 1e dinsdag na Black Friday en Cyber Monday in meer dan zeventig landen gevierd. In Nederland zijn Jordan van Bergen en Theo Hesen de initiatiefnemers. In januari 2021 bleek uit onderzoek dat de tweede editie van GivingTuesday, die plaatsvond op 1 december 2020, een ‘spectaculaire groei’ liet zien in populariteit en deelname. Om ‘nog meer goed te doen’ wordt er nu volgens Partin elke dinsdag een #GivingEveryTuesday georganiseerd rondom een thema.
 
Bron: Partin
Lees ook: ‘Giving Tuesday steeds populairder’