Oudere vrouwen vrijgeviger dan oudere mannen

Oudere vrouwen vrijgeviger dan oudere mannen
Oudere vrouwen vrijgeviger dan oudere mannen
28 augustus 2012
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Vrouwen van vijftig jaar en ouder zijn guller in hun giften aan goede doelenorganisaties dan hun mannelijke leeftijdgenoten, blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Vrouwen geven een groter deel van hun inkomen en onder de hoogste inkomens zelfs twee keer zo veel als mannen in dezelfde leeftijdscategorie. Onderzoekers van de Women’s Philanthropy Institute van Indiana University baseerden hun bevindingen op data van meer dan 1.100 alleenstaande mannen en vrouwen. Ze vergeleken mensen met vergelijkbare inkomens, aantal kinderen, onderwijsniveau en andere karakteristieken. Op welke manier ook werd gemeten, vrouwen bleken meer te geven dan mannen.

Grootste verschil in gulste gevers
Het grootste verschil is te vinden onder de gulste gevers. Zo’n negentien procent van de vrouwen gaf drie procent of meer van hun inkomen aan goede doelen, terwijl slechts elf procent van de mannen dat deed.

“Ook vrouwen zijn filantropen”
De onderzoekers hopen dat de resultaten verandering brengen in de manier waarop fondswervers vrouwen benaderen. “Er wordt nog steeds niet vaak aan vrouwen om giften gevraagd”, zegt Debra Mesch, directeur van het Women’s Philanthropy Institute. “Deze studie laat zien dat niet alleen Warren Buffet en Bill Gates filantropen zijn.”