OS motiveert afwijzing subsidie: Plan nog steeds boos

4 oktober 2006
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Twee weken terug maakte het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking bekend welke organisaties het de komende jaren zal steunen in het kader van het medefinancieringsbeleid. Plan Nederland viel buiten de boot. De organisatie noemde de beslissing ‘onbegrijpelijk'. Nu OS de gronden onder het besluit heeft toegelicht blijft Plan boos.


Afgelopen week gaf Plan-programmadirecteur Luuk Boon in FM met redenen omkleed aan waarom hij het besluit om geen subsidie toe te kennen onbegrijpelijk achtte. Hij zei ook nog te wachten op de motivatie van OS voor het niet toekennen van de gevraagde 144 miljoen euro. Die motivatie is er nu: het ministerie blijkt het partnerbeleid van de ontwikkelingsorganisatie niet afdoende te vinden.

 


Het lage rapportcijfer voor het partnerbeleid van Plan is echter terug te voeren op de unieke vormgeving ervan, zegt Plan in een reactie. "Het lijkt erop dat Plan wordt afgewezen op punten waarin ze juist zo goed is. De adviescommissie ziet de lokale Plan-kantoren niet als lokale partners, wat van grote invloed is geweest op de beoordeling. Dat vindt Plan onterecht."

 


Plan geeft in het persbericht aan dat de beslissing om geen subsidie toe te kennen zeker zal worden aangevochten.