Organisaties roepen PGGM op om te beleggen in goede doel

22 maart 2007
Nieuws | | Governance & Finance

Afgelopen weekend bleek uit een uitzending van Zembla dat pensioenfonds PGGM indirect investeert in clusterbommen en kinderarbeid. Reden voor een aantal maatschappelijke organisaties om het pensioenfonds op te roepen haar beleggingen te verleggen naar maatschappelijke en goede doelen.


De brief is ondertekend door een groot aantal vredes- en ontwikkelingsorganisaties. Waaronder IKV Pax Christie, Cordaid, ICCO, Defence for Children International, Unicef Hivos en Stichting Vluchteling. In de brief, gericht aan PGGM-bestuursvoorzitter Hans Alders, wordt PGGM opgeroepen om af te zien van beleggingen in aandelen van ondernemingen die landmijnen en clustermunitie produceren en die gebruik maken van kinderarbeid.

 


Daarnaast wordt PGGM gevraagd om publiekelijk te rapporteren over haar beleggingen en toetsbare criteria op het gebied van mvo op te stellen. De maatschappelijke organisaties die de brief ondertekend hebben, stellen dat zij graag in gesprek gaan met PGGM en dat zij hun expertise ter beschikking van het pensioenfonds willen stellen.

 


Lees hier de brief