Oprichters Postcode Loterij krijgen Koninklijke onderscheiding

19 september 2012, 07:29
Oprichters Postcode Loterij krijgen Koninklijke onderscheiding
Oprichters Postcode Loterij krijgen Koninklijke onderscheiding
Boudewijn Poelmann en Frank Leeman, oprichters van de Nationale Postcode Loterij, zijn afgelopen maandag benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Joyce Sylvester van Naarden (foto) tijdens de finale van de Postcode Lottery Green Challenge in Amsterdam. De organisatie is inmiddels de derde grootste private donor van de wereld.

Boudewijn Poelmann: “Frank Leeman en ik zijn zeer vereerd met deze waardering voor ons werk. ‘Sharing’ is een van onze kernwaarden en wij denken daarom aan al onze medewerkers, met al die mensen willen we deze eer delen. Het is eigenlijk meer een erkenning voor onze verschillende goede doelenloterijen in Nederland, Zweden en Groot-Brittannië en al die anderen die zo dicht bij ons staan.”

Voordracht ondersteund door Clinton
De voordracht van de heren Poelmann en Leeman is onder anderen ondersteund door Bill Clinton, Pieter Winsemius, Joop van den Ende en Farah Karimi. Naast de passie van de twee oprichters voor een betere wereld en hun ondernemerschap, is ook hun zorg meegewogen voor de continuïteit van de missie van de Goede Doelen Loterijen: het werven van fondsen voor goede doelen en bekendheid geven aan hun werk.

Helft naar goede doelen
Niet alleen de Postcode Loterijen in Nederland, Zweden en Groot Brittannië, maar ook de BankGiro Loterij en VriendenLoterij maken deel uit van de organisatie. De Nederlandse Goede Doelen Loterijen onderscheiden zich van andere loterijen doordat zij vijftig procent van de lotprijs afdragen aan het goede doel. De andere helft is bestemd voor prijzen en de uitvoering van de loterij.
gerelateerde items