Oprichter Habitat benoemd tot ridder

8 mei 2008
Nieuws | | Personalia


AMSTELVEEN (8 mei) - De oprichter van Stichting Habitat for Humanity Nederland, Sybout van der Meer, is onlangs door de burgemeester van Haarlem benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 


Van der Meer kreeg de koninklijke onderscheiding voor de oprichting van Habitat for Humanity in Nederland en zijn inzet en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de internationale hulporganisatie in zowel Nederland als daarbuiten. De uitreiking van het lintje valt samen met het vijftienjarig bestaan van Habitat Nederland. Sinds de oprichting in 1993 richt Habitat Nederland zich op het bouwen van huizen in ontwikkelingsgebieden. Met de financiële steun van haar donateurs en het bedrijfsleven heeft Habitat, met Van der Meer voorop, inmiddels meer dan 250.000 gezinnen aan een betaalbaar, veilig en degelijk huis geholpen in onder meer de Filippijnen, Ghana en Guatemala.

 


Lex van Iterson, directeur van Habitat for Humanity Nederland, over de onderscheiding: "Ik zie het als een terechte waardering voor al het werk dat Sybout voor Habitat Nederland (heeft) verricht. Wat Habitat Nederland in de afgelopen vijftien jaar heeft bereikt, hebben we voor een groot deel aan hem te danken. We zijn er trots op een Ridder in ons midden te hebben."