Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen in september van start

Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen in september van start
Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen in september van start
20 juni 2013

De Werkgroep Filantropische Studies en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy bundelen de krachten in de opleiding ‘Besturen van Filantropische Fondsen’. De opleiding helpt om een nieuwe lichting van bestuursleden klaar te stomen en huidige bestuursleden toe te rusten met de noodzakelijke kennis.

In september 2010 initieerde de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk (KSBW) de postacademische opleiding Besturen van Filantropische Fondsen. ‘Nu steeds meer overheidssubsidies wegvallen, wint de filantropische sector maatschappelijk aan gewicht. Voor de toekomst van goed doen vond de KSBW het cruciaal om de diversiteit en de deskundigheid binnen besturen te bevorderen en op tijd voor goede opvolgers te zorgen om daarmee de continuïteit te waarborgen’, aldus de KSBW.

De Werkgroep Filantropische Studies en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy hebben beiden een eigen expertise op het gebied van het besturen van vermogensfondsen. Vanaf september zullen zij gezamenlijk de opleiding gaan verzorgen. De opleiding richt zich op vrijwilliger-bestuursleden van een (vermogens)fonds, of zij die overwegen om in de toekomst zitting te nemen in een dergelijk bestuur. Thema’s die aan de orde komen zijn ‘Het domein van de filantropie’, ‘Besturen van Filantropische Fondsen’, ‘Financieel - en Vermogensbeheer’ en ‘Interventie en impact’. Daarnaast krijgen cursisten inzicht in de wereld van het besturen van filantropische fondsen door het schrijven van een adviesrapport over een bestaand filantropisch fonds.

Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.