Open brief aan bestuur DV

23 november 2006


Bestuur van de Donateursvereniging

 


Amsterdam, 22 november 2006

 


Geacht bestuur,

 


Naar aanleiding van uw e-mail aan de leden van de Donateursvereniging (DV) d.d. 21 november 2006  m.b.t. het uiteenvallen van de “commissie van wijze mannen en vrouwen”, en naar aanleiding van (gewijzigde) informatie op de website van de DV hebben wij de volgende opmerkingen en vragen:

 



1. In uw e-mail aan de leden van de DV d.d. 21 november 2006 en op uw website geeft u het volgende aan:

 


“Nu er geen voorstel voor een doorstart van de commissie is, betekent dit dat de DV per 31 december zal worden opgeheven conform het besluit van de leden in de ALV van 2 november jl.”.

 


 Wij vinden dat u de gang van zaken verkeerd interpreteert. Naar onze mening is het volgende aan de hand:

 


- De adviesgroep heeft haar taken teruggegeven aan de leden van de DV, door wie zij is aangesteld tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van 2 november jl. De adviesgroep is, zoals door haar wordt gesteld in de op uw website gepubliceerde motivatie(s), “er niet eens toe kunnen komen om ook maar een begin te maken met het formuleren van een weloverwogen advies."

 


- Daarom is er geen sprake van een automatische ontbinding van de DV per 31 december a.s. 

 


- Tijdens de komende ALV van 7 december a.s.  dienen de leden van de DV uitgebreid en gedetailleerd geïnformeerd te worden over gang van zaken binnen de adviesgroep en de achterliggende redenen van het neerleggen van haar functie. Op grond daarvan kunnen de leden vervolgens een beslissing nemen over de toekomst van de DV.

 



2. Wij hebben geconstateerd dat op de website van de DV de aankondiging van de ALV van 7 december a.s. is verdwenen en wij maken hieruit op dat u van plan bent om deze geplande en met de leden overeengekomen ALV niet te laten doorgaan. Wij maken dit verder ook op uit de volgende zinnen in uw persbericht op de website van de DV m.b.t. het teruggeven van haar functie door de “commissie van wijze mannen en vrouwen”:

 


“Wij vinden het jammer dat dit goede initiatief op deze wat vreemde wijze tot een voortijdig einde is gekomen en het bestuur en de medewerkers zullen nu alle energie stoppen in een zo goed mogelijke afronding en overdracht van de projecten van de DV. We danken met name de leden die op de vorige ALV waren, degenen die goede wil en inzet hebben getoond en allen die de DV een warm hart toedragen”.

 


Wij vinden dat er geen enkele grond bestaat om de geplande ALV van 7 december a.s. niet te laten doorgaan. Naar onze mening zouden de volgende aspecten tijdens deze geplande ALV aan de orde dienen te komen en op de agenda geplaatst moeten worden:

 


a. Uitgebreide en gedetailleerde informatie door de adviesgroep m.b.t. het neerleggen van haar functie.

 


b. Besluit van de leden t.a.v. de toekomst van de DV.

 


c. Mocht er door de leden op 7 december a.s. besloten worden om de DV op te heffen, dan kunnen de leden, in lijn met de statuten (art. 20 en 21), een vereffenaar of meerdere vereffenaars en een bewaarder van de boeken en bescheiden benoemen ter vereffening van het vermogen van de vereniging.

 


d. Verder dienen de volgende onderwerpen behandeld te worden die tijdens de ALV van 2 november jl. niet of onvoldoende aan de orde zijn geweest:

 


- Goedkeuring notulen ALV 9 oktober 2006;

 


- Goedkeuring notulen ALV 2 november 2006;

 


- Ledenstop die door het bestuur is ingesteld op of rond 10 oktober jl.;

 


- Acceptatie, doel en besteding van de gift van Coins for Care aan de DV;

 


- Uitoefening van de voorzitters- en directeursfunctie door dezelfde persoon  (hetgeen tegenstrijdig is met de aanbeveling van de Commissie Wijffels waarin de voorzitter van de DV namens de DV zitting heeft gehad);

 


- Arbeidscontract dat in september jl. voor een jaar zou zijn aangegaan met een (nieuwe) medewerker, hetgeen in strijd is met het door het bestuur zeer kort daarna genomen besluit om de DV op te heffen.

 

3. Op grond van de onder no. 1 en 2 genoemde argumenten verzoeken wij u dan ook vriendelijk om de ALV van 7 december a.s., zoals met de leden afgesproken, te laten plaatsvinden en deze opnieuw op de website van de DV te publiceren. Verder verzoeken wij u om de onder no. 2 genoemde agendapunten op de agenda van de ALV van 7 december a.s. te plaatsen.

 


In afwachting van uw reactie, met vriendelijke groet,

 


Gien Hagemans, Monique van ’t Hek, 8, Irene Mol, Gert Jan Vuyk