Open brief AzG aan Rutte: meer vluchtelingen opnemen

23 mei 2016, 12:33
Arjan Hehenkamp
Arjan Hehenkamp
In een open brief aan de Nederlandse regering deelt Arjan Hehenkamp (foto) van Artsen zonder Grenzen haar groeiende verontwaardiging over de effecten van de vluchtelingendeal tussen de EU en Turkije. De organisatie doet een dringend beroep op de Nederlandse regering om in de laatste weken van het EU-voorzitterschap, het anti-humanitaire beleid om te draaien.
 
‘Honderdduizenden Syriërs zitten gevangen in een levensgevaarlijke oorlogssituatie, terwijl Turkije ze niet toelaat en Europa de andere kant op kijkt. Het huis van de buren staat in brand, de buren kloppen wanhopig aan, maar de EU en haar lidstaten houden de deur op slot en trekken de gordijnen dicht’, schrijft Artsen zondern Grenzen in haar brief.
 
Capaciteit van Europa
De organisatie doet een dringend beroep op de Nederlandse regering om in de laatste weken van het EU-voorzitterschap, het anti-humanitaire beleid om te draaien. ‘In lijn met de principes en waarden die het fundament vormen van de Europese samenwerking, is het hoog tijd om méér vluchtelingen op te nemen, in evenredigheid met de grootte van de vluchtelingencrisis en de capaciteit van Europa, schrijft de organisatie.
 
gerelateerde items