Oorlog om goede doelen-waterflessen weer opgelaaid

1 september 2017, 09:00
Alle stoppen los in waterflessenoorlog
Alle stoppen los in waterflessenoorlog
Geraldo Vallen, de oprichter van het duurzame waterbedrijf Join the Pipe, heeft zijn pijlen opnieuw gericht op concurrent Dopper. De rechter dwong Vallen al tot twee keer toe te stoppen met het beschuldigen van de producent van hervulbare plastic flessen. Volgens Vallen komt Dopper niet de belofte na om een deel van de winst af te dragen aan goede doelen.

De 52-jarige ex-reclameman Vallen is de oprichter van het bedrijf Join the Pipe. Dat verkoopt onder meer hervulbare waterflessen, en legt waterleidingen en pompen in Afrika aan. In 2010 kreeg Join the Pipe concurrentie, toen ondernemer Merijn Everaarts begon met Dopper. Ook dat bedrijf verkoopt hervulbare flessen, waarmee de afvalstroom van PET-flessen moet worden ingedamd. Dopper werd een doorslaand verkoopsucces, met een omzet van 7 miljoen euro in 2015.
 
Toen Dopper niet inging op het aanbod om samen te werken, startte Vallen een keiharde campagne op social media. In twittertirades beschuldigde hij Dopper van plagiaat, en stelde dat een wedstrijd voor het ontwerp van de fles doorgestoken kaart was. Voorjaar 2016 oordeelde de rechtbank dat Vallen onmiddelijk moest stoppen met de beschuldigingen. Het hoger beroep hiertegen verloor Vallen ook.
 
Inmiddels is Vallen toch weer een nieuwe campagne tegen Dopper begonnen. Via het twitteraccount Voor de Eer @GeraldoVallen stuurt hij sinds april een stroom tweets waarin hij Dopper en Everaarts beschuldigt van zelfverrijking. Dopper zou te weinig van de winst doorgeven aan goede doelen.
 
Intussen heeft Vallen alle grove tweets en foto’s verwijderd, maar volgens de advocaat van Dopper benadert Vallen inmiddels ook partners van Dopper met zijn beschuldigingen. ‘Hoe ongefundeerd die ook zijn, de partners hebben natuurlijk geen zin in dergelijke reuring. Vallen is een fanaticus, die vastbesloten is om Dopper te beschadigen. Daarom is het waarschijnlijk dat wij vandaag of morgen weer voor de rechter staan’, aldus de advocaat tegenover RTL Nieuws.
Wordt ongetwijfeld ‘voor het hekje’ vervolgd…

►Bron: RTL Nieuws
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items