Toon alles (2)

Online marketeer bij VSO Nederland

31 januari 2018, 14:00
Online marketeer bij VSO Nederland
Online marketeer bij VSO Nederland
Functie: Online marketeer
Organisatie: Stichting VSO Nederland
Aantal uren: 32 uur
Locatie: Utrecht
Vervaldatum: 16 februari
 
Wil je werken bij een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld/bestrijden van de armoede? VSO heeft een mooie functie beschikbaar in Het Nieuwe Kantoor (HNK), vlakbij het Centraal Station in Utrecht. Voor haar team Fundraising & Communication is VSO per direct op zoek naar een enthousiaste en creatieve online marketeer met minimaal 5 jaar ervaring.
Het team Fundraising & Communication bestaat naast de online marketeer uit een data marketeer, een fondsenwerver ‘private donors’, een fondsenwerver programs & partners, een communicatie-medewerker en een teamleider. Er is elke drie weken een teamoverleg; verder wordt er gewerkt in projectteams. VSO is een kleine organisatie met korte lijnen waardoor er snel beslissingen kunnen worden genomen. We werken nauw samen met onze internationale VSO-collega's.

Wat doet een online marketeer bij VSO?

 • Je bepaalt de online marketingstrategie voor VSO en voert deze uit.
 • Je bent verantwoordelijk voor de groei in conversie via Google Grants (SEA) en Facebook campagnes.
 • Je optimaliseert het organisch verkeer door het uitvoeren van zoekwoordanalyses, verbeteren van landingspagina’s en (her)inrichten van de navigatiestructuur.
 • Je beheert de website vso.nl en werkt agile in sprints aan de doorontwikkeling hiervan.
 • Samen met de communicatiemedewerker ben je bezig met de groei van de online communities door het creëren van goede content.
 • Je helpt de doelgroep marketeers met het opstellen en aanscherpen van geautomatiseerde customer journeys & e-mailupdates.
 • Je ondersteunt collega’s in het team met kwalitatieve en kwantitatieve klantinzichten & behoeften, maar gebruikt deze ook om zelf online marketingacties op te zetten.
 • Je bent verantwoordelijk voor goede monitoring van alle kanalen door gebruik van dashboards en je rapporteert deze maandelijks.
 • Je denkt te allen tijde aan de merk-identiteit van VSO en voert deze op alle online kanalen consistent door. 

Ervaring met de volgende programma’s is een pre

Salesforce Marketing Cloud
Google Grants, Google Analytics, Google Tag Manager
Facebook Business Manager, TheNextAd
CMS-systeem Drupal
Hotjar
Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, Spark

De online marketeer die wij zoeken

 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau en werkt meer dan 5 jaar als online marketeer.
 • Je wilt graag een bijdrage leveren aan de wereld en gelooft dat het lokaal inzetten van kennis de wereld vooruithelpt.
 • Je bent klantgericht en in staat om je goed in te leven in onze klanten en hun (product)behoeften.
 • Je bent analytisch en in staat klantdata om te zetten in klantgerichte oplossingen.
 • Je bent betrokken en toont initiatief om het elke dag een beetje beter te doen.
 • Je bent creatief en enthousiast en kijkt naar oplossingen in plaats van naar beren op de weg.
 • Je werkt planmatig en georganiseerd en weet veel ballen hoog te houden.
 • Je kunt zelfstandig werken, maar bent zeker ook goed in teamverband.
 • Je houdt van humor!

Over VSO

VSO strijdt voor een wereld zonder armoede, en doet dat met inzet van vakexperts. Van mens tot mens. Niet op afstand, maar midden in het echte leven, dáár. VSO’ers inspireren, stimuleren, geven mogelijkheden. Ze delen hun deskundigheid; enthousiast en vol overgave. Om zo weerbaarheid te vergroten en een blijvende verandering te ontketenen. In de levens van mensen, in gemeenschappen en zelfs landen. Jaarlijks werken 80 vakexperts via VSO Nederland in Afrika en Azië. VSO Nederland is politiek onafhankelijk, ontvangt geen institutionele overheidssteun en wordt gesteund door giften van particulieren, stichtingen, fondsen en bedrijven. Voor concrete projecten, interviews, verhalen van vrijwilligers en feiten en cijfers kijk op www.vso.nl.

Solliciteren

Graag ontvangen we uiterlijk vrijdag 16 februari via de mail (a.dewalle@vso.nl) jouw sollicitatie voorzien van een actueel cv en een korte motivatie waarin je je meest relevante ervaring toelicht. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 20 en donderdag 22 februari.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met Anne Marie de Walle, Manager Fondsenwerving & Communicatie a.i., a.dewalle@vso.nl of 06 41648836.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
gerelateerde items