Toon alles (2)

Online campaigner bij Greenpeace

3 juli 2018, 05:00
Online campaigner bij Greenpeace
Online campaigner bij Greenpeace
Functie: Online campaigner
Organisatie: Greenpeace
Aantal uren: 30 uur
Locatie: Amsterdam
Vervaldatum: 17 juli
 
We zoeken een innovatieve én hands-on online campaigner die samen met collega’s werkt aan actuele en aansprekende publiekscampagnes. Je werkt in een (nieuwe) afdeling met verschillende disciplines op het gebied van campagne-inhoud, communicatie, mobilisatie en fondsenwerving, onder leiding van het afdelingshoofd. De afdeling heeft als doelstelling het voeren van campagnes met uiteenlopende actuele onderwerpen en het daarmee bereiken en enthousiasmeren van grote (nieuwe) groepen mensen. Creativiteit, inventiviteit en lef zijn voor Greenpeace erg belangrijk bij het winnen van onze campagnes. We communiceren continu, zowel met onze donateurs als met politici, bedrijven en het grote publiek. Om steun voor onze campagnes en oplossingen te krijgen, kunnen we niet zonder prikkelende en originele online uitingen.

De belangrijkste taken zijn
 • Het uitdenken van slimme en gedurfde online strategieën om onze campagnes tot een succes te maken.
 • Het ontwerpen en uitwerken van innovatieve online materialen (nieuwsberichten, petities, visuals en teksten voor social media), waar nodig met hulp van onze webmaster en front-end developer.
 • (Mede) ontwikkelen en uitvoeren van het online deel van de communicatiestrategie voor de organisatie als geheel en de verschillende campagnes in het bijzonder.
 • Vormgeven en optimaliseren van online interactie; actief en reactief posten van content op relevante platforms. Voortdurende monitoring, analyse en optimalisatie is hierbij een vanzelfsprekendheid.
 • Je ontwikkelt en beheert – samen met de 2 andere online campaigners – online en mobiele communicatiemiddelen. Je focust hierbij op het optimaliseren van gebruikersvriendelijkheid en online interactie.
 • het schrijven en redigeren van nieuwsbrieven en andere teksten voor onze on- en offline kanalen.
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen in de online wereld en doet concrete voorstellen aan de organisatie op het gebied van digitale innovatie.
 • Afhankelijk van je kennis en ervaring (geef dit dus duidelijk aan op je CV) help je de andere specialisten waar dat nodig is. Ervaring met het schrijven van strakke teksten en het maken van mooie visuals en video’s (voor meer complexe videoproducties hebben we een in-house video producer) is een grote pré.

Wij vragen
 • Een sterke affiniteit met de doelstellingen van Greenpeace;
 • Minimaal drie jaar werkervaring op HBO-niveau als online campaigner, online marketeer, community manager of een vergelijkbare functie;
 • Je bent een creatief schrijver met uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent digitaal minded. Je hebt kennis van de ontwikkelingen op je vakgebied en overziet waar de online wereld naartoe gaat;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met beeldbewerking en met de inzet van sociale media in campagnes. Je bent vaardig met HTML en beheerst de basisbeginselen van CSS. Kennis van en ervaring met Google Analytics, Javascript en/of PHP is een pré;
 • Je bent goed in staat kwaliteit te waarborgen en scherp te plannen, ook onder tijdsdruk;
 • Ervaring als projectmanager is een pré;
 • Je bent leergierig en hebt een resultaat- en klantgerichte houding;
 • Je hebt een flexibele houding, ook ten aanzien van onregelmatige werktijden.

Ons aanbod
Een contract tot 1 januari 2019, 30 uur per week (0,8 fte) met de mogelijkheid van verlenging. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een team van 15 enthousiaste collega’s. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van (online en milieu-)campagnes, communicatiestrategie, persvoorlichting en mobilisatie van onze supporters. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3087 en € 3885 bruto bij een voltijd dienstverband (37,5 uur). Meer informatie over Greenpeace Nederland vind je op onze website of Facebook.

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond.

Reacties
Mail je brief en CV uiterlijk 16 juli 2018, o.v.v. ref.nr. 18-17 OC GPNL en het medium waar je de vacature hebt gevonden naar werving.nl@greenpeace.org t.a.v. Conny van der Kieft, personeelsadviseur, tel. 020- 5249594/504.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
►Vacature ingevuld? Laat het ons weten via info@thefundraiser.nl, dan nemen we je nieuwe collega op in onze rubriek Movers.
 
gerelateerde items