Onderzoek naar geefbereidheid: Myanmar op nummer één

2 januari 2014, 04:00
Onderzoek naar geefbereidheid: Myanmar op nummer één
Onderzoek naar geefbereidheid: Myanmar op nummer één
Myanmar kent van de hele wereld de grootste bereidheid om donaties te doen aan goede doelen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Charities Aids Foundation naar de graad van hulpbereidheid in honderdvijfendertig landen.

De onderzoekers stelden daarbij vast dat in Myanmar 85 procent van de bevolking bereid is om donaties te doen aan goede doelen. Op de tweede plaats staan de Verenigde Staten met een score van 76 procent, gevolgd door Malta (72 procent), Ierland (70 procent) en Thailand (70 procent). Helemaal onderaan in de rangschikking staat Georgië (3 procent), voorafgegaan door Jemen (5 procent), Rusland (6 procent), Niger (6 procent) en Marokko (6 procent).

Vreemden helpen
Wanneer ook rekening gehouden wordt met de bereidheid om vreemden te helpen, eindigen de Verenigde Staten op het gebied van hulpbereidheid op een eerste plaats (61 procent), gevolgd door Myanmar (58 procent), Canada (58 procent), Nieuw-Zeeland (58 procent) en Ierland (57 procent). Het grootste gebrek aan hulpbereidheid wordt daarentegen opgetekend in Griekenland (13 procent), voorafgegaan door de Democratische Republiek Congo (16 procent), Albanië (16 procent), China (16 procent) en Kroatië (16 procent).

Hulpbereidheid toegenomen
‘Bij de tien landen met de grootste bereidheid om donaties te geven, bevinden zich acht naties die niet tot de twintig grootste economieën van de wereld behoren’, melden de onderzoekers. Uit het rapport blijkt verder dat de hulpbereidheid bij de wereldbevolking het voorbije jaar is toegenomen tegenover de twaalf maanden voordien, ondanks een vertraging van de wereldwijde economische groei.

(Bron: Express.be)
gerelateerde items