Onderzoek: Britse jeugd wil graag geven

17 januari 2006
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Het aantal Britse jongeren van 11 tot 16 jaar dat structureel aan het goede doel wil geven, is in 2005 gestegen naar 39%. Zo bleek uit onderzoek van Giving Nation.

Voor het onderzoek werden 2.345 scholieren schriftelijk ondervraagd door Giving Nation, een organisatie die charitatief geven promoot in het Britse middelbaar onderwijs. De belangrijkste resultaten: 30% van de jongeren geeft op dit moment al aan het goede doel. Ruim 60% zou dat doen, mits het daartoe beter in staat zou worden gesteld. En 39% van de jongeren wil later structureel aan goede en maatschappelijke doelen geven. In 2004 lag dat percentage nog op 34%.

De cijfers sluiten goed aan bij een eerder onderzoek van het British Market Research Bureau, waaruit eveneens bleek dat steeds meer jongeren (willen) geven. Andy Thornton, directeur van Giving Nation, voelt zich gesterkt door de uitkomsten. “We moeten nog heel wat werk verzetten voordat het publiek zich ervan bewust is dat er voor het uitroeien van armoede meer nodig is dan geld alleen. We zien in dit onderzoek in ieder geval dat de betrokkenheid van tieners groeiende is. Dat beschouw ik als een positieve ontwikkeling.”