Omzet Hartstichting stijgt, sterke groei nalatenschappen

13 februari 2007


De Nederlandse Hartstichting heeft in 2006 haar omzet verder vergroot en tegelijkertijd haar kosten weten terug te dringen. Zowel de bruto opbrengsten (+13%) als de netto opbrengsten (+18%) zaten stevig in de lift. Met dank aan de baby boomers?

 


In een interview dat FM in haar gedrukte uitgave eind maart publiceert gaat de directeur Hans Stam verder in op de eerste resultaten van de omslag die de Hartstichting onder zijn leiding heeft gemaakt. Wat betreft de 'nieuwe' omzet constateert Stam dat bijna de helft afkomstig is van de sterk gestegen inkomsten uit nalatenschappen. Voor de Hartstichting is de ‘gouden eeuw' van de filantropie dus al aangebroken.

 


Waarom juist de Hartstichting veel geld uit nalatenschappen kan bijschrijven en andere gezondheidsfondsen achterblijven, weet Stam niet. Hij wijst wel op een opvallend gegeven: een zusterfonds in Groot-Brittannië heeft, sinds daar nieuwe pensioenwetgeving van kracht is, te maken met een daling van de inkomsten uit nalatenschappen. En laten wijzigingen in de pensioenwetgeving (vanaf 2011 van kracht) nu net prominent deel uitmaken van het regeerakkoord van het nieuwe kabinet.

 


Zie ook: www.hartstichting.nl