Olympische Spelen Londen gaat goede doelen geld kosten

24 januari 2007

De Olympische Spelen in Londen kosten meer dan begroot. Er wordt daarom druk op de loterijen uitgeoefend om financieel bij te springen. Engelse goede doelen dreigen het kind van de rekening te worden.


De overschrijdingen op het OS-budget mogen er zijn. Er is liefst 900 miljoen pond extra nodig. De goede doelen loterijen worden geacht bij te springen. Deze week hees Clive Booth, directeur van het Big Lottery Fund in het magazine Third Sector de stormbal.

 


Om hoeveel geld gaat het? Booth stelt dat de fondsen naar 315 miljoen pond kunnen fluiten als het Big Lottery Fund inderdaad de organisatie van de spelen moet helpen. "Het zou ons in de positie brengen dat we tot 2013 geen nieuwe programma's kunnen ontwikkelen en financieren. Programma's in de periode tot 2009, die al opgestart zijn, zullen we moeten korten op hun begroting."

 


Booth: "Elke verdere verlegging van gelden van de Big Lottery Fund naar de Olympische Spelen is zorgelijk en heeft een schadelijk effect op onze missie: het verbeteren van de levens van mensen die dat het meest nodig hebben."