Oikocredit niet blij met ING

24 januari 2007
Nieuws | | Goede doelen

Steeds vaker gaan goede doelen en bedrijven partnerships aan. Sommige partnerships beginnen na verloop van tijd echter te schrijnen. Primeur: deze week stelt een goed doel een partnership per brief ter discussie. Oikocredit is namelijk boos op partner ING, dat een groot sponsorcontract sloot in de Formule 1.


De vlag ging enkele maanden terug uit. Eindelijk een Nederlands bedrijf dat in de Formule 1 investeert. Jammer genoeg dan niet in het Nederlandse Spyker-team, maar toch. Het miljoenencontract dat werd gesloten met Formule 1-renstal Renault is echter niet onomstreden. Oikocredit, een van 's werelds grootste verstrekkers van microkredieten, schreef een gepikeerde brief naar de directie van ING.

 


De twee financiële instellingen promoten samen al enige tijd microkredieten. Op deze constructieve relatie heeft het Formule 1-contract een ‘negatieve impact'. Oikocredit zegt het sponsoren van racewagens te betreuren. De racerij zou een negatieve impact hebben op het milieu. Bovendien is de sponsoring in strijd met de doelen die ING zichzelf op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen gesteld heeft.

 


ING relativeert in een reactie de brief van Oikocredit. De bank stelt dat de organisator van de races, FIA, de uistoot al gedeeltelijk compenseert. Bovendien: "Om je merk wereldwijd op een hoger plan te krijgen, is de Formule 1 de enige manier," aldus de ING-website.