Ogone schrapt transactiekosten donaties in december

5 december 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (5 december) - Goede doelen houden tijdens de feestdagen nog meer aan ontvangen giften over. Leverancier van betalingsdiensten Ogone berekent in december namelijk geen transactiekosten voor online verrichte donaties.


Voor goede doelen hanteert Ogone al een laag charitatief tarief. Van deze relatief lage kosten per transactie ziet het bedrijf, dat actief is in 25 Europese landen, nu helemaal af. Volgens Ogone is het doen van een online donatie hierdoor nu nog aantrekkelijker geworden. Het aantal online donaties zou door de jaarlijks terugkerende decemberactie sterk stijgen.

 


Nico Miltenburg, Country Manager Nederland, formuleert het in een persbericht zo: "Het is bekend dat er in de feestmaand meer wordt geschonken aan goede doelen. Veel mensen doneren eenvoudig via internet, maar door de altijd aanwezige kosten, afkomstig van verschillende betrokken partijen, zijn sommigen toch terughoudend hierin. We willen deze barrière wegnemen door in december geen transactiekosten door te berekenen. En met succes; onze charitatieve klanten krijgen regelmatig te horen dat dit een van de redenen is om online te doneren."