Officiële lancering Filanthropium met ‘tv-debat’

4 september 2012, 11:10
Officiële lancering Filanthropium met ‘tv-debat’
Officiële lancering Filanthropium met ‘tv-debat’
Filanthropium, het eerste Nederlandse Filantropie Forum voor leiders verbonden aan charitatieve projecten en organisaties, wordt officieel gelanceerd op 4 oktober in Den Haag met een reeks pittige debatten. Onder leiding van Charles Groenhuijsen discussiëren prominenten uit de filantropie, bedrijfsleven, wetenschap en politiek voor de camera’s van Binnenhof TV over de (on)macht van het private initiatief voor het algemeen nut. Tot de gasten behoren o.a. Mickey Huibregtsen, Jetta Klijnsma, André Rouvoet, Anna Chojnacka (1%CLUB), Coen van Veenendaal (Alpe D’HuZes) en Trude Maas.

De uitkomsten en aanbevelingen van de debatten worden in een documentaire vastgelegd door Binnenhof.TV onder andere voor uitzending op Filanthropiums eigen tv-kanaal en een verslag op DVD.

Brede discussie met leiders
Met haar eerste ‘Top’ op 4 oktober maakt Filanthropium haar doelstelling waar om een brede discussie te voeren over het belang van ons ‘maatschappelijk vermogen’ (uitgedrukt in geld, maar ook in tijd, zoals voor vrijwilligerswerk) met de leiders (initiators, financiers, bestuurders en toezichthouders) van charitatieve initiatieven.

Speciale gasten en leden
De bekende journalist en ‘anchorman’ Charles Groenhuijsen bevraagt niet alleen een aantal speciale gasten, maar betrekt zoveel mogelijk leden van Filanthropium bij de debatten door met de microfoon de zaal door te lopen. Hij vertelt ook over zijn eigen ervaringen met ‘philanthropy’ in de VS.

Gratis toegang voor leden
De eerste Filanthropium Top is gratis toegankelijk voor leden van Filanthropium. Er is verder nog plaats voor een beperkt aantal toehoorders die deze bijzondere opname willen bijwonen. Meer informatie hierover binnenkort in dit Filanthropium Journaal en op de website.

Filanthropium Top
Onder leiding van Charles Groenhuijsen
Donderdag 4 oktober, 15.00-17.00 uur, Stadskasteel De Spaensche Hof, Den Haag.
gerelateerde items