NSGK ontvangt 287.716 euro van de VriendenLoterij

22 februari 2018, 05:00
Ambassadeurs Irene Moors en Lucille Werner van de VriendenLoterij overhandigen de cheque aan Henk-Willem Laan en Jenneke van Dongen van NSGK.
Ambassadeurs Irene Moors en Lucille Werner van de VriendenLoterij overhandigen de cheque aan Henk-Willem Laan en Jenneke van Dongen van NSGK.
Tijdens het Goed Geld Gala 2018 ontving de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) een cheque van 287.716 euro van de VriendenLoterij. De Stichting besteedt het geld aan projecten voor kinderen en jongeren met een handicap. 

Kinderen en jongeren met een handicap willen gewoon kunnen spelen, leren, sporten, uitgaan en een baan vinden, samen met leeftijdgenoten zonder handicap. Maar in Nederland worden ze vaak al vanaf jonge leeftijd op een zijspoor gezet. Dat zorgt voor eenzaamheid en verdriet. Terwijl ze met een beetje steun vaak gewoon mee kunnen doen.

Toegankelijk maken
NSGK geeft die steun. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap daar samen kunnen spelen. Of door kleinschalige woongroepen te ondersteunen voor kinderen die door hun handicap niet meer thuis kunnen wonen. Verder steunt NSGK projecten op het gebied van cultuur, sport, onderwijs, vakantie en voorlichting.

Helpen
Zo maakt NSGK jaarlijks honderden projecten mogelijk voor duizenden kinderen en jongeren met een handicap. NSGK-directeur Henk-Willem Laan:  ‘Wij kunnen kinderen en jongeren helpen dankzij de steun van donateurs, vrijwilligers, en – niet in de laatste plaats – de deelnemers van de VriendenLoterij. Al deze mensen willen we heel hartelijk bedanken: met uw hulp bouwen we een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Of zoals wij dat zeggen: inclusief iedereen!’
 
gerelateerde items