Novamedia: Van Aken neem voorzitterschap Poelmann over

11 maart 2020, 00:00
Sigrid van Aken
Sigrid van Aken

 
Boudewijn Poelmann draagt de voorzittershamer over aan Sigrid van Aken. Zij wordt hiermee de nieuwe CEO van social enterprise Novamedia/Postcode Loterijen. 
 
De Postcode Loterij passeerde onlangs de magische grens van 10 miljard euro, die zij inmiddels schonk aan honderden goede doelen en duizenden maatschappelijke initiatieven. Dertig jaar na de eerste trekking en na het bereiken van deze mijlpaal, vindt Poelmann het een mooi moment om in goed overleg en met goedkeuring van de Raden van Commissarissen van Novamedia en de Goede Doelen Loterijen, het voorzitterschap over te dragen. Hij blijft voorlopig wel bestuurder. 

Tijd voor een nieuw gezicht
Boudewijn Poelmann: ‘Op weg naar de tweede 10 miljard euro lijkt het mij het uitgelezen moment voor een nieuw gezicht op de plek van de voorzitter. Met veel plezier draag ik de hamer over aan mijn dierbare collega Sigrid van Aken. Sigrid is voor de meesten een goede bekende en ik heb er alle vertrouwen in dat zij met al haar talenten, samen met al die creatieve en bevlogen collega’s, onze mooie missie voor een betere wereld succesvol zal voortzetten.’

Van Aken was de afgelopen zeven jaar werkzaam als COO en later ook CFO van de Raad van Bestuur van Novamedia. In die hoedanigheid is zij lid van de directie van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen en daarmee van de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. ‘Het wordt vaak gezegd dat we zo’n bijzondere organisatie zijn. En dat is ook echt zo. Ik prijs me gelukkig met deze geweldige groep betrokken collega’s. We gaan natuurlijk door op de ingeslagen weg. We weten precies wat ons te doen staat’, aldus Van Aken.
 
gerelateerde items