NOV: “Reiskosten vrijwilligers blijven vergoed”

NOV: “Reiskosten vrijwilligers blijven vergoed”
NOV: “Reiskosten vrijwilligers blijven vergoed”
11 juni 2012
Nieuws | | Vrijwilligers

De Tweede Kamer gaat zich pas na de verkiezingen buigen over het plan om de reiskostenvergoeding te gaan belasten. Volgens Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) hoeven vrijwilligers zich geen zorgen te maken. Alle onkosten blijven volgens de vereniging vergoed.

Over onkosten voor vrijwilligerswerk wordt geen belasting betaald en in het Lente-akkoord blijft dat onveranderd, meldt NOV. “Betaalde krachten bij vrijwilligersorganisaties zullen voortaan wel belasting gaan betalen over de reiskostenvergoeding. Veel organisaties hanteren voor de vergoeding van het gebruik van de eigen auto voor het vrijwilligerswerk een bedrag van € 0,19 per kilometer. Uitgangspunt bij het vrijwilligerswerk is dat reizen de vrijwilliger niets extra kost. Wanneer de vrijwilliger kan aantonen dat het om € 0,34 per kilometer gaat, dan geldt ook in het Lente-akkoord € 0,34 belastingvrij”, aldus de vereniging.

Vrijwilligersvergoeding
Naast de vergoeding voor de daadwerkelijk gemaakte kosten, kunnen organisaties of vrijwilligers ook kiezen voor de vrijwilligersvergoeding. Hieraan zijn wel maximum bedragen verbonden. Ook hieraan verandert niets in het Lente-akkoord. Hoe het na de verkiezingen zal zijn is uiteraard afwachten.

Meer over vrijwilligersvergoedingen op de website van NOV: klik hier.