Noord-Brabantse natuur profiteert van innovatief concept

4 juli 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

AMSTELVEEN (4 juli) - Een jaar geleden gestart en nu al een doorslaand succes: Streekrekening Het Groene Woud. Dankzij ASN en een hele reeks Brabantse mensen en bedrijven. Totale toegezegde bedrag binnen één jaar: 29 miljoen euro.


Succes dankzij ASN en gulle spaarders

Streekrekening Het Groene Woud werkt als volgt: particulieren, bedrijven en stichtingen openen een Isis-rekening bij ASN, met gewone, marktconforme rente. Op het totaalbedrag van alle spaartegoeden op streekrekening Het Groene Woud stelt ASN vervolgens uit eigen middelen een percentage van 0,15% beschikbaar. Dat bedrag wordt gestort op de rekening van Het Groene Woud. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om als rekeninghouder (een deel van) de marktconforme rente te schenken aan het Groene Woud. Dat gebeurt op grote schaal.

 


Eigen regio spreekt aan

Een jaar geleden openden Campina en de Provincie Noord-Brabant de eerste Isis-rekeningen ten bate van streekrekening Het Groene Woud. Veel bedrijven en particulieren volgden.

Ger van den Oetelaar, van Streekrekening Het Groene Woud: "Dit natuurgebied vertegenwoordigt een grote economische waarde voor de regio en een structurele ontwikkeling kost heel veel geld. Daarom heeft Innovatieplatform Duurzame Meierij de Streekrekening bedacht. En het blijkt dat veel mensen en bedrijven zich aangesproken voelen door de extra inzet voor hun eigen streek. Dat zien we aan al die rente-afdrachten die ook binnenstromen. Wij streefden naar 200.000 euro per jaar om direct te kunnen investeren in ons natuurgebied, dat hebben we ruim gehaald. Natuurlijk is ASN de onmisbare schakel in dit succes. Een voorbeeld voor andere regio's."

 


Meer informatie op: www.streekrekeninghetgroenewoud.nl