Toon alles (1)

Noodhulpteam in actie na overstromingen Thailand

16 augustus 2017, 12:00
Duizenden dieren zijn in Thailand geholpen door het noodhulpteam van World Animal Protection.
Duizenden dieren zijn in Thailand geholpen door het noodhulpteam van World Animal Protection.
Duizenden dieren zijn in Thailand geholpen door ons noodhulpteam, nadat het Aziatische land eind juli werd opgeschrikt door hevige regenval en overstromingen. Boeren en hun dieren kwamen in de problemen door het hoogstaande water. 57.000 dieren werden getroffen door het water, waarvan ongeveer de helft in de ergst overstroomde gebieden woont. Een deel is geëvacueerd uit laaggelegen gebieden. De overheid kwam in actie om vee noodhulp te bieden, maar het voer raakte al binnen een paar dagen op.
 
Noodvoedingsoperatie Thailand
Ons noodhulpteam reisde daarom af voor een noodvoedingsoperatie. In twee weken tijd konden 24.000 runderen en waterbuffels worden gevoerd met 120 ton kuilvoer gemaakt van ananas en 40 ton ruwvoer. Ook was er 100 kilo honden- en kattenvoer mee, om de meest hongerige huisdieren van eten te voorzien.
 
Gebrek aan voedsel
Het getroffen gebied bestaat voornamelijk uit landbouwgrond en rijstvelden. De boeren gebruiken hun vee om landbouwgrond te ploegen en hun oogst naar de markt te brengen. De boeren zijn dus afhankelijk van deze dieren voor hun inkomen. Ons noodhulpteam sprak de 33-jarige boer Uraiwan Pansena, uit het dorpje Ban Nongcan. Ze beschreef hoe haar oogst verloren ging aan het water en hoe ze moeite heeft om haar tien familieleden, zeven koeien en drie waterbuffels in leven te houden bij gebrek aan voedsel. ‘Het lukt me niet om iedereen te onderhouden’, vertelde ze. ‘Misschien moet ik gedwongen wel mijn dieren verkopen, maar wat moet ik dan als het geld op is?’, vroeg ze zich hardop af.
Het noodhulpteam stond onder leiding van Naritsorn Pholperm, projectmanager Noodhulp in Thailand. ‘We hebben hartbrekende situaties gezien van dieren en hun eigenaren die proberen te overleven in deze verschrikkelijke overstromingen. De enige troost is dat wij, samen met de overheid en andere non-profit organisaties, proberen hun leven iets gemakkelijker te maken.’
 
Onze noodhulpteams werken met een noodhulpkoffer om dieren in rampgebieden direct hulp te kunnen bieden. In deze koffer worden onder meer voedsel, ontwormingskuren en vitamine-injecties meegenomen. Help mee de koffers te vullen om dieren tijdens een ramp snel te kunnen helpen. Met een kleine bijdrage kun je al het verschil maken voor deze dieren. 
€ 5,-      antibiotica voor 16 koeien 
€ 15,-    voedingsrijk voedsel voor 10 kleine dieren zoals kippen voor 1 week
€ 22,-    ontwormingskuur voor 300 koeien
€ 54,-    vitamine injecties voor 100 koeien
€ 81,-    voedingsrijk voedsel voor 15 grote dieren zoals koeien voor 1 maand
€ 241,-  om 100 dieren vlak na een ramp een veilig onderkomen te bieden
 
Wil je een donatie doen voor dieren in nood? Klik dan hier. Bedankt namens de dieren!
 
gerelateerde items